Isarescu: Bursa de Valori ar trebui sa revina in Centrul Vechi

Miercuri, 06 Iulie 2011, ora 19:04
1176 citiri
Isarescu: Bursa de Valori ar trebui sa revina in Centrul Vechi

Guvernatorul BNR Mugur Isarescu spera ca o parte a Centrului Istoric Vechi al Bucurestiului sa revina institutiilor financiare, dar recunoaste dupa 20 ani de eforturi ca viitorul apartine cel mai probabil restaurantelor, care sunt o concurenta de netrecut, potrivit Mediafax.

"Nu vom concura bineinteles cu restaurantele, probabil ca viitorul Centrului Vechi al Bucurestiului va inclina spre ceea ce se intampla in prezent.

Dar cred ca reabilitarea si readucerea spiritului se poate face numai cu institutii care au si resurse financiare.

Nu cred ca reabilitarea s-ar putea face numai cu bani bugetari sau de la municipalitate", a afirmat Isarescu, prezent la lansarea volumului "Centrul istoric financiar-bancar al Bucurestilor", semnat de arhitectul Cristina Turlea.

Guvernatorul bancii centrale spune ca dezvoltarea financiar-bancara nici n-ar mai permite pentru cladirile din zona istorica sa fie sedii de banca, aratand ca inclusiv in City-ul londonez sau pe Wall Street mai sunt doar putine sedii centrale ale marilor institutii financiare.

"Sa nu cumva sa ne gandim ca putem reface centrul financiar-bancar al Bucurestiului ca atare. (...) Cred ca sa readucem o parte din institutiile financiare in Centrul Vechi se mai poate.

Bursa de Valori ar fi un exemplu si ar trebui sa revina in cladirea Bibliotecii Nationale. Camera de Comert a rascumparat aceasta cladire, care pastreaza si ringul bursei.

Simbolul bursei, ringul, refacut, ar arata ca aceasta tara are traditie. A pastra istoria si a o readuce in prezent este o datorie a acestei generatii", a mai spus Isarescu. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#mugur isarescu, #centrul vechi, #bucuresti, #bursa de valori, #bvb , #Comert