Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri va avea in structura cinci secretari de stat

Marti, 05 Ianuarie 2010, ora 11:00
3602 citiri
Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri va avea in structura cinci secretari de stat

Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri va avea in propria structura cinci secretari de stat si un numar maxim de posturi de 875, exclusiv demnitari si posturi aferente cabinetului ministrului, din care 130 se utilizeaza pentru reteaua de promovare comerciala economica externa, scrie NewsIn.

"Ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri este ajutat in activitatea de conducere a ministerului de cinci secretari de stat, numiti prin decizie a Primului-Ministru.

In cazul in care Ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, din diferite motive, nu isi poate exercita atributiile curente, il deleaga pe unul dintre secretarii de stat sa exercite aceste atributii, instiintandu-l pe Primul-Ministru despre aceasta", se arata in Hotararea de Guvern privind organizarea si functionarea ministerului, publicata luni in Monitorul Oficial.

De asemenea, secretarul general al Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri este ajutat, in realizarea atributiilor ce ii revin, de doi secretari generali adjuncti, care sunt inalti functionari publici, numiti in conditiile legii.

"Prin ordin al Ministrului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri se numesc, in conditiile legii, directorii generali si directorii din unitatile aflate in subordinea, sub autoritatea sau in coordonarea Ministerului Economiei, Comertului si Mediuzlui de Afaceri, dupa caz", se mai arata in Hotararea de Guvern.

Sunt 13 unitati care functioneaza in subordinea Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri.

Cu finantare de la bugetul de stat sunt: Inspectia de Stat pentru controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune si Instalatiilor de Ridicat - ISCIR (548 posturi), Agentia Romana pentru Dezvoltarea Durabila a Zonelor Industriale (48 de posturi), Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (65), Oficiul de Compensare pentru Achizitii de Tehnica Speciala (16), Centrul Roman pentru Promovarea Comertului si Investitiilor Straine (96) si Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (788 de posturi). Cu finantare din venituri proprii sunt: Centrul de Pregatire pentru Personalul din Industrie Busteni (80 de posturi) si Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (252).

De asemenea, cu finantare din venituri proprii si subventii de la bugetul de stat sunt Biroul Roman de Metrologie Legala (780 de posturi), Agentia Nucleara si pentru Deseuri Radioactive (56) si Agentia pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (153).

Cu finantare externa si de la bugetul de stat sunt Unitatea de Management al Proiectului - UMP (inchideri de mine), cu 13 posturi, si Unitatea de Management al Proiectului - UMP - RSE - ARDDZI, cu 10 posturi.

Totodata, mai sunt doua unitati in coordonarea Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, precum si 64 de societati din domeniu sub autoritatea sa.

Comisia Europeana vrea sa ia cresterile salariului minim de la gura politicienilor
Comisia Europeana vrea sa ia cresterile salariului minim de la gura politicienilor
Stabilirea salariului minim este o procedura delicata, care are drept obiectiv realizarea unui echilibru intre obiective care uneori sunt opuse si, de aceea, sfaturile expertilor ii pot ajuta pe...
CNIPMMR critica majorarile repetate de taxe pentru IMM-uri ale Guvernului
CNIPMMR critica majorarile repetate de taxe pentru IMM-uri ale Guvernului
Trecerea la impozitul pe profit in urma scaderii pragului pentru microintreprinderi la 100.000 de euro ar genera cresterea inflatiei, prin transferul majorarii cheltuielilor in preturile de...
#minister, #economie, #comert, #mediu, #afaceri, #secretari , #Comert