Prejudiciu de cinci milioane de euro din comert ilicit cu legume si fructe

Luni, 21 Mai 2012, ora 15:37
987 citiri
Prejudiciu de cinci milioane de euro din comert ilicit cu legume si fructe

Politistii au efectuat, luni dimineata, 29 de perchezitii vizand membrii unei grupari specializate in operatiuni comerciale ilicite prin care ar fi prejudiciat bugetul de stat cu aproximativ 5.000.000 de euro.

"Procurori din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Ilfov, impreuna cu politistii de la investigarea fraudelor Ilfov, sprijiniti de ofiteri ai Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna, au efectuat in aceasta dimineata 29 de perchezitii in vederea probarii activitatii infractionale a membrilor unei grupari specializate in operatiuni comerciale ilicite prin care ar fi prejudiciat bugetul de stat cu aproximativ 5.000.000 de euro", se arata intr-un comunicat al IPJ Ilfov.

In fapt, politistii de investigare a fraudelor ilfoveni au efectuat controale cu privire la faptul ca zece persoane ar fi infiintat mai multe societati comerciale tip "fantoma" prin intermediul carora au desfasurat operatiuni ilicite in domeniul comertului cu legume si fructe.

Cei in cauza sunt suspectati ca, in perioada 2010-2012, au inregistrat in contabilitate facturi false si au declarat sediile societatilor comerciale pe care le administrau, in mod fictiv, in scopul sustragerii de la verificarile financiar-contabile si implicit de la plata datoriilor catre stat.

Din activitatile investigative a reiesit faptul ca liderul gruparii este un cetatean turc de 35 de ani, care era principalul furnizor al unitatilor economice dintr-un complex comercial din localitatea ilfoveana Afumati.

Lunar, membrii gruparii introduceau in tara aproximativ 300 de autoutilitare incarcate cu legume si fructe pentru care nu plateau catre stat taxa pe valoare adaugata si impozitul pe profit.

In urma perchezitiilor efectuate luni au fost identificate 23 de persoane, care urmeaza a fi conduse la sediul Inspectoratului de Politie al Judetului Ilfov pentru audieri, urmand ca la finalizarea acestora sa fie dispuse masuri legale.

Activitatea infractionala a trei dintre aceste persoane a fost probata, impotriva acestora fiind emise ordonante de retinere pentru 24 de ore.

Totodata, au fost ridicate in vederea dispunerii de expertize documente financiar contabile si unitati de calcul.

Pentru cinci autoturisme si conturile bancare ale unitatilor economice in cauza s-a dispus instituirea sechestrului asigurator in vederea recuperarii prejudiciului.

#perchezitii Politie grupare, #operatiuni comerciale ilicite perchezitii, #grupare prejudiciu buget de stat , #Comert