Retaileri straini nu vor sa investeasca decat in Bucuresti

Miercuri, 30 Noiembrie 2011, ora 14:11
832 citiri
Retaileri straini nu vor sa investeasca decat in Bucuresti

Capitala ramane destinatia preferata de retailerii care sunt interesati sa intre pe piata romaneasca, dar si de cei deja prezenti, marcile spaniole, italiane, franceze si britanice avand o prezenta puternica, potrivit companiei de cercetare

Jones Lang LaSalle.

Studiul, intitulat "Barometrul pietei spatiilor comerciale in CEE & SEE" analizeaza pietele din Polonia, Romania, Cehia, Slovacia, Ungaria, Croatia si Serbia

Un numar din ce in ce mai mare de retaileri prefera parcurile de retail din vecinatatea hypermarketurilor, tendinta care se observa in special la retailerii de tip discount, retailerii de electrocasnice sau mobila.

"Raman inca orase cu pontential de dezvoltare, orase mari cum ar fi Galati, Brasov, Ploiesti, unde deja s-au anuntat centre comerciale pentru anii urmatori. Retailerii sunt interesati atat de proiectele anuntate in 2012, cat si de centrele comerciale existente, care sunt in proces de repozitionare", a declarat sefa departamentului de retail de la Jones Lang LaSalle in Romania, Roxana Stanciulescu.

Raportul arata ca oferta de spatii comerciale in regiune va creste cu inca 2,5 milioane de metri patrati pana la sfarsitul anului 2013, din care 45 de centre comerciale vor fi livrate pe piata in 2012, iar aproape jumatate din acest stoc va proveni din Polonia, urmata de Romania, Serbia si Croatia.

Totodata, Polonia, Romania, Croatia si Serbia pot fi clasificate ca fiind atractive, iar marcile spaniole, italiane, franceze si cele britanice, au o prezenta mai puternica in Polonia si Romania, tari care dispun si de o gama mai larga de retaileri nationali si internationali.

De asemenea, Polonia si Romania au arterele principale neuniforme din punct de vedere al concentrarii magazinelor, fiind depasite de centrele comerciale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#retailari piata romanesca, #Bucuresti retailari , #Comert