Romania a inregistrat a treia crestere din UE a comertului retail in iulie

Miercuri, 03 Septembrie 2014, ora 16:35
1403 citiri
Romania a inregistrat a treia crestere din UE a comertului retail in iulie
www.wall-street.ro

Romania a inregistrat in luna iulie a treia crestere din UE a comertului retail fata de aceeasi perioada a anului trecut, dupa Luxemburg si Estonia, potrivit datelor prezentate miercuri de Eurostat, institutul de statistica al Comisiei Europene.

La nivelul Uniunii Europene, comertul cu amanuntul a crescut cu 1% fata de aceeasi perioada a anului trecut, dar a scazut cu 0,4% raportat la luna iunie a acestui an, potrivit Mediafax.

In zona euro, vanzarile cu amanuntul au avansat cu 0,8% in baza anuala si au coborat cu 0,4% fata de iunie.

Datele Eurostat arata ca, in luna august, cele mai puternice cresteri ale comertului retail fata de aceeasi perioada a anului trecut au fost inregistrate in Luxemburg (14,1%), Bulgaria (9,2%) si Romania (6,3%). La polul opus, au fost consemnate scaderi de 2,5% in Malta, 1,1% in Polonia si de 1% in Belgia si Austria.

Fata de luna iunie, Portugalia (2,6%) si Letonia (2,2%) au afisat cele mai puternice cresteri ale vanzarilor cu amanuntul, in timp ce Austria (-1,5%), Germania (-1,4%) si Suedia (1,3%) au raportat cele mai abrupte scaderi.

Banca Centrala Europeana va anunta in dupa-amiaza zilei de joi decizia de politica monetara, majoritatea economistilor anticipand noi masuri de sustinere a economiei din zona euro dupa ce majoritatea statelor au raportat un PIB in stagnare sau chiar scadere economica pentru cel de-al doilea trimestru.

In plus, inflatia anuala din zona euro a incetinit in luna august la 0,3%, minimul ultimilor aproape cinci ani, cu mult sub tinta asumata de BCE, alimentand estimarile privind anuntarea unui nou pachet de masuri dupa sedinta de joi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Romania crestere comert retail, #crestere comert UE , #Comert