Romania si India vor sa dubleze volumul schimburilor comerciale

Joi, 04 Octombrie 2012, ora 17:55
1853 citiri
Romania si India vor sa dubleze volumul schimburilor comerciale

Autoritatile romane si indiene vor sa dubleze volumul schimburilor comerciale dintre cele doua state si sa colaboreze in sectoare precum energia regenerabila, industria miniera, industria pentru petrol si gaze, potrivit unui comunicat emis joi de Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA).

La sfarsitul lunii iulie, valoarea schimburilor comerciale dintre Romania si Republica India a fost de 381,6 milioane de dolari, dintre care exporturile s-au cifrat la 158,7 milioane de dolari, iar importurile au fost de 22,9 milioane de dolari.

Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, valoarea exporturilor romanesti in India a crescut cu 29%, iar importul romanesc din India a scazut cu 16%.

In anul 2011, volumul total al schimburilor comerciale romano-indiene s-a situat la 816 milioane dolari, din care exportul a fost de 272 milioane dolari, iar importul de 544 milioane dolari. Fata de anul 2010, exportul romanesc in Republica India a crescut cu 43%, iar importul din India a scazut cu 21%.

Ministrul Economiei, Daniel Chitoiu, s-a intalnit, joi, ambasadorul Republicii India la Bucuresti, Murugesan Manimekalai, iar in cadrul discutiilor a fost subliniata importanta pe care cele doua tari o acorda dezvoltarii si consolidarii relatiilor economice bilaterale, dar si necesitatii de concentrare a parteneriatelor economice pe anumite sectoare specifice cu ar fi energia regenerabila, industria miniera, industria pentru petrol si gaze, industria chimica (ingrasaminte), industria farmaceutica, IT, industria textila si agricultura.

#Romania India schimburi comerciale, #exporturi India, #import produse India , #Comert