Romania, tara europeana cu cele mai mari oportunitati pentru investitii in centre comerciale

Marti, 16 Octombrie 2012, ora 17:21
3598 citiri
Romania, tara europeana cu cele mai mari oportunitati pentru investitii in centre comerciale

Romania ocupa primul loc in topul destinatiilor europene cu oportunitati pentru investitorii in centre comerciale, potrivit unui studiu al companiei de consultanta imobiliare Savills.

Tara noastra este urmata, in ordine, de Polonia, Ungaria, Cehia si Austria.

Primul loc ocupat de Romania in acest top se datoreaza cresterii rapide a cheltuielilor de consum si a vanzarilor de retail. Se estimeaza ca vanzarile de retail vor inregistra in Romania, in urmatorii cinci ani, cresteri intre 6,1% si 6,2% pe an, potrivit Mediafax.

"Chiar daca economia Romaniei este volatila, legata puternic de cea a Greciei prin relatii comerciale si financiare, Guvernul a facut progrese bune in ceea ce priveste sistemul fiscal si prin scaderea deficitului bugetar in 2011. Rata somajului este relativ scazuta, de 7,4%, iar densitatea de centre comerciale este printre cele mai reduse din cele 16 piete analizate (84 mp/1.000 de locuitori), oferind astfel bune oportunitati de dezvoltare", se arata in studiu.

In acelasi timp, randamentul pe piata centrelor comerciale din Bucuresti este de 8,75%, cel mai mare dintre pietele analizate, dupa Dublin.

In toate tarile analizate, corectiile fiscale vor pune presiune pe cheltuieli, unele tari urmand sa fie mai putin afectate decat altele.

In studiul realizat de Savills se estimeaza ca, in urmatoarele 12 - 18 luni, consumul va fi modest.

"In ansamblu, vanzarile de retail vor incepe sa-si revina incepand cu 2014. In medie, se asteapta o crestere a vanzarilor de retail de 1,9% pe an pana in 2017 in tarile analizate", se mai arata in studiu.

Exceptie de la acest trend vor face alaturi de Romania, Polonia (4,2%) si Cehia (3,1%), potrivit estimarilor companiei de servicii imobiliare.

Germania, Marea Britanie, Franta, Norvegia si Suedia sunt destinatiile principale pentru investitorii in centre comerciale, in special datorita marimii pietelor, stabilitatii economice si consumului stabil.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#investitii centre comerciale Romania, #Romania oportunitati centre comerciale, #oportunitati investitii centre comerciale, #top tari investitii centre , #Comert