Romanii nu isi cunosc drepturile de euroconsumatori

Marti, 05 Iunie 2012, ora 18:53
1645 citiri
Romanii nu isi cunosc drepturile de euroconsumatori

Nu toti romanii isi cunosc drepturile lor in calitate de consumatori dintr-un stat membru al Uniunii Europene, potrivit concluziilor unui Eurobarometru prezentate marti de comisarul european John Dalli la lansarea in Romania a campaniei de informare "E dreptul tau! Actioneaza!".

"Peste 50% dintre respondenti (Eurobarometru Flash 333, realizat in principalele orase din Romania) nu stiu ce drepturi au atunci cand nu sunt satisfacuti de ceva ce au comandat on-line, iar mai mult de jumatate dintre respondenti nu stiu ce sa faca in cazul in care pachetul de servicii turistice pe care l-au achizitionat se dovedeste diferit de ceea ce figura in brosura", a aratat comisarul european John Dalli in mesajul video care a marcat lansarea campaniei de informare.

Eurobarometrul a evidentiat si faptul ca "peste 70% din locuitorii din mediul urban din Romania au afirmat ca ar dori sa aiba mai multe informatii cu privire la drepturile lor in calitate de consumatori, in cazul in care un aparat electronic sau de uz casnic nu functioneaza in mod adecvat, atunci cand fac cumparaturi pe internet sau in cazul in care vacanta lor se dovedeste a fi diferita fata de asteptarile lor".

Potrivit comisarului Dalli, campania isi propune, in primul rand, sa-i informeze pe romani cu privire la drepturile lor in calitate de cetateni ai Uniunii Europene, dar si sa-i incurajeze sa devina "mai increzatori si sa actioneze pentru a-si apara drepturile".

Marti, Comisia Europeana a lansat o campanie de informare a consumatorilor din Romania cu privire la drepturile pe care le au in tara, dar si in alte state membre ale Uniunii Europene.

Þinta principala o vor constitui tinerii cu varste intre 15 si 24 ani, din mediul urban, dar mesajele relevante privind temele majore ale campaniei (garantia produselor, comertul online si pachetele turistice de vacanta) vor fi propagate, prin televiziune, la nivelul intregii populatii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#drepturi consumatori Romania, #Eurobarometru consumatori Romania, #campanie informare consumatori Romania , #Comert