Trump ameninta sa suprataxeze masinile europene in lipsa unui acord cu UE

Joi, 21 Februarie 2019, ora 09:29
2063 citiri
Trump ameninta sa suprataxeze masinile europene in lipsa unui acord cu UE
Foto: CC0 Creative Commons

Presedintele american Donald Trump a amenintat miercuri sa impuna noi taxe vamale pentru importurile de masini europene daca negocierile intre Washington si Bruxelles nu vor duce la incheierea unui nou acord comercial.

"Incercam sa ajungem la un acord. Este foarte dificil sa ajungi la un acord cu ei, cu UE. Daca nu ajungem la un acord, vom impune tarife vamale", le-a declarat jurnalistilor liderul de la Casa Alba, care a primit duminica un raport al Ministerului Comertului privind industria automobila al carui continut a ramas pana acum confidential, relateaza AFP si Reuters.

El dispune acum de un termen de 90 de zile pentru a impune sau nu taxe suplimentare asupra masinilor si echipamentelor auto europene.

Anterior in cursul acestei saptamani, presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat ca presedintele SUA a promis ca nu va impune noi tarife de import asupra masinilor europene pentru moment.

Trump a vorbit miercuri despre raportul Ministerului Comertului, numindu-l studiu.

"L-am analizat foarte atent. Am vazut rezultatele. Problema este daca putem incheia sau nu un acord cu UE care sa fie corect", a spus presedintele SUA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#taxe masini UE SUA, #taxe sua , #Comert