Alstom a castigat trei contracte de peste 400 de milioane de euro, in SUA

Marti, 21 Noiembrie 2006, ora 13:54
1094 citiri

Alstom a castigat trei contracte succesive in valoare de peste 400 de milioane de euro, pentru reducerea emisiilor la zece centrale termoelectrice pe carbune in statele Texas, Kentucky si Carolina de Sud din SUA, se arata intr-un comunicat al companiei."Alstom va furniza sistemele de control a emisiilor pentru opt centrale termoelectrice noi pe carbune totalizand 858 MW care vor fi construite in Texas de catre compania TXU. Valoarea contractului pentru cele opt grupuri este de 280 milioane euro", au declarat reprezentantii companiei franceze.

Centralele din Texas sunt programate a fi puse in functiune in anul 2009. Fiecare sistem va controla emisiile de dioxid de sulf (SO2), de particule si de mercur. Emisiile de SO2 pentru grupurile noi vor fi cu 80 % mai mici fata de media obtinuta in centralele pe carbune din SUA.

Potrivit reprezentantilor companiei, " Alstom va furniza si un sistem de control al emisiilor poluante pentru grupul nr.1 de la centrala termoelectrica H.L. Spurlock apartinand East Kentucky Power Cooperative, in Maysville, Kentucky. Contractul in valoare de aproximativ 80 de milioane de euro, urmeaza atriburii de catre East Kentucky a sistemului de control al emisiilor de la grupul nr.2 al centralei Spurlock, tot grupului Alstom in cursul acestui an".

Sistemul din Maysville, Kentucky, va reduce emisiile de dioxid de sulf si particule la un cazan existent cu carbune pulverizat de 340 MW. Echipament este prevazut a intra in exploatare comerciala in anul 2009.

De asemenea, Alstom va furniza un sistem de control al calitatii aerului pentru centrala termoelectrica Cope pentru compania South Carolina Electric & Gas (SCE&G), in Carolina de Sud, in cooperare cu AMEC si Zachry Construction. Valoarea totala a contractului este de peste 50 milioane euro. Sistemul prevazut a intra in exploatare comerciala in ianuarie 2009, va reduce emisiile de oxizi de azot (NOx) de la cazanul existent pe carbune pulverizat de 430 MW.

"Alstom castiga contracte pentru ca noi suntem, astazi, singura companie care poate oferi intreaga gama de tehnologii de ardere curata a carbunelui necesara pentru a respecta cerintele stringente ale legislatiei privind protectia mediului", a declarat Philippe Joubert, presedinte al Sectorului Alstom Power Turbo-Systems/Power Environment.

Grupul Alstom are peste 60.000 de angajati in 70 de tari si a realizat o cifra de afaceri de 13,4 miliarde de euro in anul financiar 2005-2006. In Romania, grupul detine trei societati cu peste 1.500 de angajati: Alstom General Turbo S.A., Alstom Power Romania S.R.L. si Alstom Transport S.A.

NewsIn