Autoritatile locale ar trebui sa comunice pana la 10 martie a fiecarui an nivelul taxelor

Miercuri, 15 Iulie 2009, ora 15:01
998 citiri
Autoritatile locale ar trebui sa comunice pana la 10 martie a fiecarui an nivelul taxelor

Mai multe organizatii ale oamenilor de afaceri propun ca autoritatile administratiei publice locale sa comunice pana la data de 10 martie a fiecarui an nivelul impozitelor si taxelor locale impuse, initiativa urmand sa fie analizata de Ministerul Finantelor.

Codul Fiscal actual nu precizeaza un termen pana la care autoritatile locale trebuie sa comunice nivelul taxelor si impozitelor impuse.

"Consideram ca obligativitatea comunicarii deciziei de impunere de catre autoritatile administratiei publice locale este o masura care va conduce la stabilirea corecta a cuantumului impozitelor si taxelor locale, precum si la plata acestora in termenul prevazut de Codul Fiscal", se arata intr-un raport, obtinut de MEDIAFAX, si elaborat de Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania, Consiliul Investitorilor Straini si camerele de comert romano-britanica, romano-olandeza, romano-americana si romano-germana.

Autoritatile administratiei publice locale si organele speciale ale acestora sunt responsabile pentru stabilirea, controlul si colectarea impozitelor si taxelor locale, precum si a amenzilor si penalizarilor aferente. 

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#taxe, # impozite, # comunicare , #Comunicatiile