Beneficiarii de fonduri europene pot garanta la banci cu bunurile cumparate prin proiect

Joi, 24 Iunie 2010, ora 01:18
3434 citiri
Beneficiarii de fonduri europene pot garanta la banci cu bunurile cumparate prin proiect

Beneficiarii de fonduri europene pot garanta la banci cu bunurile cumparate prin proiect, potrivit unor masuri adoptate miercuri de Guvern, cu scopul de a facilita obtinerea finantarilor din sectorul bancar, se arata intr-un comunicat transmis de Ministerul Finantelor Publice (MFP) citat de Newsin.

Guvernul a adoptat, miercuri, unele masuri de accelerare a implementarii instrumentelor structurale, care vin in sprijinul beneficiarilor de fonduri europene in vederea facilitarii obtinerii cofinantarii necesare derularii proiectelor.

"In contextul in care Romania se confrunta cu probleme in absorbtia si implementarea fondurilor europene, Ministerul Finantelor Publice a promovat un act normativ care sa ofere beneficiarilor posibilitatea obtinerii mai facile a finantarilor atrase din sectorul bancar, dat fiind faptul ca, prin gajarea bunurilor achizitionate prin proiect, este diminuat riscul creditarii si, eventual, costul acesteia", se arata in comunicat.

Astfel, pentru asigurarea finantarii cheltuielilor necesare implementarii proiectului finantat din instrumente structurale, beneficiarul poate gaja sau ipoteca, la unitatea de credit, activele fixe care fac obiectul contractului, deciziei sau ordinului de finantare, in conditiile legii si cu respectarea prevederilor contractuale.

In acest sens, beneficiarul este obligat sa transmita autoritatii de management, respectiv organismului intermediar cu care a incheiat contractul, decizia sau ordinul de finantare o copie a contractului de credit si gaj sau ipoteca in termen de maximum zece zile de la semnarea acestuia. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#beneficiari, #fonduri, #europene, #bunuri , #Comunicatiile