Cazierul pentru firme, eliberat in maxim trei zile

Sambata, 05 Iunie 2010, ora 20:53
5659 citiri
Cazierul pentru firme, eliberat in maxim trei zile

Certificatul de cazier judiciar va fi eliberat de luni persoanelor juridice, de catre Inspectoratele de Politie Judetene si Politia Capitalei, in cel mult trei zile de la solicitare, a anuntat Politia Romana, potrivit Mediafax.

"Incepand cu data de 7 iunie a.c., serviciile de cazier judiciar de la nivelul Inspectoratelor de Politie Judetene si Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti elibereaza certificate de cazier judiciar persoanelor juridice", se arata intr-un comunicat al Politiei Romane remis agentiei MEDIAFAX.

Persoana juridica poate solicita eliberarea certificatului de cazier judiciar la unitatea de politie pe raza careia are sediul social sucursala, filiala sau punctul de lucru al acesteia.

Reprezentantul legal al persoanei juridice care solicita eliberarea certificatului de cazier judiciar trebuie sa depuna, pentru obtinerea documentului, o cerere-tip, cu datele complete de identificare si motivata, copie de pe certificatul constatator, chitanta de achitare a unei taxe in cuantum de 10 lei si timbru fiscal in valoare de doi lei.

De asemenea, acesta trebuie sa anexeze la dosar o copie de pe actul sau de identitate si dovada ca este reprezentantul legal al persoanei juridice solicitante.

Certificatul de cazier judiciar va fi eliberat persoanelor juridice in cel mult trei zile de la data solicitarii, a precizat Politia Romana.

De asemenea, certificatele de cazier judiciar se pot elibera "pe loc" persoanelor fizice care sunt nascute in Romania si au atribuit CNP, depun cererea-tip la unitatile de politie de la locul de nastere ori de domiciliu sau resedinta si nu sunt inscrise in cazierul judiciar (nu sunt cunoscute cu antecedente penale).

Pana in prezent beneficiau de eliberarea "pe loc" a certificatelor numai persoanele fizice care depuneau cererea la unitatea de politie de la locul de nastere.

"Urmare a Dispozitiei Inspectorului General al Politiei Romane, chestor principal de politie Petre Toba, incepand cu data de 7 iunie a.c., structurile de cazier judiciar vor aplica, in limitele competentelor, modificarile survenite in activitatea de eliberare a certificatelor de cazier judiciar catre persoanele fizice si juridice", se mai arata in comunicatul citat.

Prin HG 345/2010 au fost simplificate, imbunatatite si actualizate modelele formularelor tip destinate eliberarii certificatelor de cazier judiciar persoanelor fizice, in sensul in care au fost eliminate rubricile "prenumele parintilor" si "alte nume".

De asemenea, au fost introduse formulare tip noi, printre care si cele destinate eliberarii certificatelor de cazier judiciar persoanelor juridice. HG 345 din 7 mai 2010 a fost publicata in Monitorul Oficial in 13 mai, data de la care au fost abrogate dispozitiile legale contrare. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Creștere importantă a numărului de firme care și-au suspendat activitatea în România
Creștere importantă a numărului de firme care și-au suspendat activitatea în România
Numărul firmelor care şi-au suspendat activitatea în primele două luni din 2024 a fost de 4.328, în creştere cu 38,58% comparativ cu perioada similară a anului trecut, conform datelor...
#cazier judiciar, #firme, #politia , #Comunicatiile