Cesarom: 420.000 de locuinte vor fi amenajate cu placi ceramice in 2010

Joi, 09 Septembrie 2010, ora 13:35
1268 citiri
Cesarom: 420.000 de locuinte vor fi amenajate cu placi ceramice in 2010

Cesarom estimeaza ca numarul romanilor care vor investi pana la finele anului in amenajarea locuintelor prin placarea cu placi ceramice va scadea cu aproximativ 3% comparativ cu 2009, conform unui comunicat de joi al producatorului.

Astfel, aproximativ 420.000 de locuinte vor fi amenajate in 2010, comparativ cu anul trecut cand numarul acestora a ajuns la 432.000.

"Scaderea din acest an a numarului de locuinte amenajate prin placarea cu placi ceramice este determinata de diminuarea numarului de proiecte rezidentiale si nonrezidentiale dar si de situatia economica dificila. Aceasta tendinta va duce pana la finele anului si la o scadere accentuata a amenajarilor de locuinte noi", a declarat Eduard Macarescu, Directorul Comercial al Cesarom.

Acesta a subliniat ca numarul constructiilor noi placate cu placi ceramice va scadea in acest an cu aproximativ 15% comparativ cu 2009, in timp ce numarul celor reamenajate se va mentine la nivelul anului trecut.

Potrivit oficialului companiei, tinandu-se cont de estimarea privind volumul de placi ceramice achizitionate pana la finele anului, aproximativ 16% din totalul locuintelor care vor fi placate sunt amenajate pentru prima data, in timp ce 84% vor fi reamenajate.

Conform datelor celui mai mare producator local de placi ceramice, din totalul de 420.000 de locuinte care vor fi amenajate in acest an cu placi ceramice, 67% sunt situate in zone urbane, in timp ce restul de 33% se gasesc in zone rurale.

In ceea ce priveste utilizarea placilor ceramice achizitionate in prima parte a acestui an, oficialii Cesarom subliniaza ca 70% din volumul de gresie si fainata vor fi folosite pentru amenajarea bailor, in timp ce 30% pentru amenajarea bucatariilor.

"In medie se folosesc pentru placarea baii aproximativ 5 mp de gresie si 15 mp de faianta. Pentru bucatarie insa sunt necesari aproximativ 8 mp de gresie si 12 mp de faianta iar holul poate fi placat cu aproximativ 6 mp de gresie", a mai spus Eduard Macarescu.

Acesta a mai adaugat ca in acest an piata de profil din Romania va ajunge la o valoare de aproximativ 100 milioane de euro, in scadere cu 10% comparativ cu 2009, si un volum de maxim 23 de milioane de metri patrati.

#amenajare, #ceramice, #cesarom, #locuinte, #placi , #Comunicatiile