Comanda ampla, de 400 mil de euro, pentru santierul naval Daewoo Mangalia

Joi, 19 Mai 2011, ora 15:48
1978 citiri
Comanda ampla, de 400 mil de euro, pentru santierul naval Daewoo Mangalia

Santierul naval Daewoo Mangalia a obtinut un contract de 400 de milioane de euro, referitor la constructia a patru nave, cu o capacitate de 9.000 TEU pentru grupul israelian Ofer Global Holdings, cu optiunea de suplimentare cu inca patru nave, precizeaza Mediafax.

Constructia navelor va fi finalizata pana la sfarsitul anului 2013.

"Comanda lansata catre santierul naval Daewoo Mangalia reprezinta doar o parte din investitia de 2,4 miliarde de dolari operata de catre Ofer in zona Europei Centrale si de Est, prima comanda ferma de o asemenea amploare din ultimii trei ani", se arata intr-un comunicat al Ofer Global Holdings.

Investitia face parte dintr-o comanda ampla de opt portcontainere si sase extra-optiuni directionate catre santierele navale Daewoo Mangalia si Hanjin Heavy Industries (Coreea de Sud).

In octombrie 2010, compania a rezervat alte zece nave a cate 13.000 TEU in cadrul unui contract semnat cu STX Offshore & Shipbuilding (Coreea de Sud), extinzand ulterior comanda si la nave de tip post-panamax, costul total ridicandu-se la 1,2 miliarde dolari. Ultima decizie ridica cheltuielile totale ale companiei in ultimele sase luni la aproape 2,4 miliarde dolari.

#comanda, #constructie nave, #contract, #daewoo mangalia, #santier naval , #Comunicatiile