Expertii dezbat creativitatea in marketing la conferinta "Marketing in Direct"

Vineri, 19 Martie 2010, ora 15:27
1593 citiri
Expertii dezbat creativitatea in marketing la conferinta "Marketing in Direct"

In cadrul celei de-a doua editii a Conferintei Internationale "Marketing in Direct", programata pentru data de 8 Septembrie 2010, experti internationali si locali in comunicare directa vor dezbate tema creativitatii in Marketing Direct, oferind studii de caz si exemple concrete de mesaje, scrisori, plicuri, ambalaje personalizate.

Specialistii in comunicare considera ca abordarea creativa este un indicator important de masurare a eficientei unei campanii de Marketing Direct, dar totodata creativitatea nu trebuie urmarita cu orice pret, ci trebuie integrata in fiecare etapa a campaniei, astfel incat sa corespunda obiectivelor propuse si sa genereze reactii pozitive.

Informatiile legate de stilul de viata al destinatarilor contribuie la cresterea gradului de personalizare a mesajului si ajuta la crearea unei relatii intre companie si publicul sau tinta.

In scrisorile de vanzari creativitatea in construirea mesajului ar trebui intens exploatata: „Copy is king!”, a proclamat conferentiarul danez Leif Andersen-Farmer in cadrul primului sau speech sustinut in Romania (Conferinta Internationala „Marketing in Direct”, editia 1 - 2009).

 „Cele mai importante elemente in scrisoarea de Mailing Direct sunt headline-urile; subtitlurile dintre paragrafe ar trebui sa contina un mesaj semnificativ si nu doar o simpla afirmatie”, ne sfatuieste Andersen-Farmer.

Implicand direct destinatarul, mesajul asociat modalitatii de raspuns cuprinde o invitatie la actiune. Cu cat actiunea dorita din partea receptorului este mai simpla, mai clara si, in acelasi timp, surprinzatoare, cu atat creste si rata de raspuns.

Mecanismele de raspuns pot fi exprimate printr-o multitudine de forme, aplicate in functie de campanie si buget: URL-uri personalizate, URL-uri generice, pagini de destinatie, precum si chestionare online, toate pot fi utilizate pentru a genera raspunsuri.

Cand instrumentul utilizat este mereu acelasi pachet standard de Mailing Direct, continand clasica scrisoare, ratele de raspuns incep sa scada.

Iar situatia nu se imbunatateste prea mult daca marketerii "colecteaza" o serie de elemente pe care le adauga in mod artificial "pachetului" de mailing (diverse mostre de produs, carduri personalizate etc.), fortandu-le sa se potriveasca fiecarei campanii.

#creativitate, #marketing, #conferinta , #Comunicatiile