Fondul Fabian a achizitionat Cubic Centre din Bucuresti pentru 60 milioane de euro

Miercuri, 02 Mai 2007, ora 03:00
775 citiri

Fondul de investitii Fabian Romania Property a achizitionat, contra sumei de 60 de milioane de euro, imobilul de birouri de clasa A Cubic Centre (44.000 metri patrati) din nordul Bucurestiului dezvoltat de firma Kendama, anunta un comunicat al fondului.

Tranzactia intre cele doua parti se va face in doua etape, iar fondul va plati initial 12,25 de milioane de euro, din care a achitat intr-o prima faza cinci milioane euro, sub forma unui credit, se mai arata in comunicatul fondului.

In plus, la finalizarea proiectului, prevazuta pentru a doua parte a anului 2009, Fabian va plati si restul sumei, astfel incat randamentul din chirii sa fie de 7,4-7,8%. Proiectul Cubic Center se va intinde pe o suprafata construita de 44.000 de metri patrati in zona Pipera, cladirea va avea 12 etaje si va oferi si 533 de spatii de parcare.

"Acesta achizitie va oferi, totodata si diversitate geografica in cadrul orasului atat in ceea ce priveste tipul de constructie, cat si al diversitatii de chiriasi asteptati", a declarat Mark Holdsworth, director in cadrul fondului.

Fondul de investitii Fabian Romania Property mai detine in Capitala doua imobile de birouri deja construite achizitionate la inceputul anului trecut si participatii la alte doua proiecte rezidentiale aflate in prezent in curs de executie.

Fabian Romania Property Fund Limited a fost infiintat in iunie 2005 in vederea realizarii de investitii in principalele sectoare ale pietei imobiliare din Romania. Fondul vizeaza investitii atat in proiecte deja existente, cat si finantarea dezvoltarii de noi constructii