Gabriel Oprea: Guvernul sustine taxarea din solidaritate a averilor mai mari de 450.000 de euro

Miercuri, 15 Septembrie 2010, ora 17:57
1115 citiri
Gabriel Oprea: Guvernul sustine taxarea din solidaritate a averilor mai mari de 450.000 de euro

Guvernul sustine adoptarea initiativei legislative a UNPR privind taxa de solidaritate asupra averilor, un punct de vedere in acest sens fiind emis in sedinta de miercuri a Executivului, conform unui comunicat al Uniunii preluat de Mediafax.

Ministrul Apararii, Gabriel Oprea, presedintele executiv al UNPR, a sustinut in sedinta Executivului de miercuri proiectul de lege al Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei privind taxa de solidaritate, se arata in comunicat.

Potrivit punctului de vedere emis in cadrul sedintei, Guvernul sustine adoptarea acestei initiative legislative.

Anterior, proiectul de lege propus de UNPR a fost avizat de catre Ministerul Finantelor Publice si Ministerul Justitiei, precizeaza sursa citata.

UNPR aminteste ca taxa de solidaritate asupra averilor mari si foarte mari a fost propusa de Gabriel Oprea si aprobata in Biroul Politic Permanent National al Uniunii, in 20 iulie, ulterior masura fiind dezbatuta si aprobata de coalitia de guvernare, iar in prezent se afla in procedura parlamentara de urgenta.

Potrivit proiectului UNPR, averile mai mari de 450.000 de euro vor fi supuse unei taxe de solidaritate de 1% pe an, pentru o perioada de 3 ani, ceea ce, potrivit Uniunii, va aduce bugetului de stat un cuantum de 9 miliarde de euro, bani ce vor fi utilizati pentru plata pensiilor.

"UNPR considera ca introducerea taxei de solidaritate este o masura corecta si eficienta pe timp de criza si, in aceste conditii, face apel la toti parlamentarii, indiferent de orientarea politica, sa voteze proiectul de lege dupa cum dicteaza interesul national, nu sub influenta intereselor de partid", se mai arata in comunicat. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#averi, #guvern, #solidaritate, #taxa , #Comunicatiile