Generali Asigurari si-a redus afacerile cu 13% in 2010

Miercuri, 30 Martie 2011, ora 12:31
1133 citiri
Generali Asigurari si-a redus afacerile cu 13% in 2010

Generali Asigurari a inregistrat anul trecut prime brute subscrise de 440 milioane lei, in scadere cu 13% fata de 2009, pe fondul reducerii cu 17% pe segmentul asigurarilor generale, potrivit unui comunicat transmis miercuri de companie, informeaza NewsIn.

In 2009, Generali Asigurari inregistrase prime brute subscrise de 501,5 milioane lei.

Segmentul de asigurari generale a scazut cu 17% fata de anul trecut, pana la valoarea de 349 milioane lei.

"Diminuarea subscrierii a fost determinata de involutia generala a pietei auto si, in particular, a celei de leasing, factori dublati de scaderea veniturilor populatiei", se arata in comunicat.

Potrivit reprezentantilor companiei, in pofida scaderii in ansamblu a segmentului de asigurari generale, compania a inregistrat cresteri importante pe alte linii de business non-auto: credite si garantii (155%), asistenta turistica (154%), raspundere civila profesionala (15%), asigurari de locuinta (8%) si asigurari de incendiu pentru riscuri industriale (6%).

Totodata, in 2010, Generali Asigurari a obtinut o crestere de 8% pe segmentul de asigurari de viata, ajungand la un volum de prime brute subscrise de 91 milioane lei. Cea mai buna evolutie (19%) a inregistrat-o segmentul unit-linked, urmat de asigurarile individuale traditionale (7%) si cele de grup (3,5%).

"Doua realizari importante ale anului 2010 au fost consolidarea portofoliului de clienti si reducerea ratei de reziliere a politelor de viata", se mai spune in comunicat.

"In 2011 vom continua sa dezvoltam asigurarile de viata, dar vom sustine totodata si alte linii de business cu potential de dezvoltare, cum ar fi segmentul de asigurari de locuinta, cel de asistenta turistica, asigurarile corporate si asigurarile de daune la proprietati. De asemenea, anul acesta vom continua investitiile in profesionalizarea fortei proprii de vanzari si in consolidarea relatiei cu partenerii, cu scopul de a imbunatati rezultatele de vanzari si parametrii de profitabilitate", a declarat directorul general al Generali Asigurari, Marie Ková?ová.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dotează igienic intrările în spațiul tău de business, pentru o bună curățenie și siguranță!
Dotează igienic intrările în spațiul tău de business, pentru o bună curățenie și siguranță!
Indiferent de domeniul de activitate, în afaceri, igienă și siguranța nu ar trebui să fie niciodată neglijate. Exista anumite in care acest aspect este cu atat mai important, intrucat...
#afaceri, #asigurari, #generali , #Comunicatiile