Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Piata fortei de munca pe internet este in crestere continua

Piata fortei de munca pe internet este in crestere continua
Potrivit companiei Neogen, mai mult de 5.000 de noi locuri de munca ii asteapta pe cei peste 680.000 de candidati inscrisi pe BestJobs. Astfel, s-a inergistrat o crestere cu peste 80 la suta a numarului de locuri de munca disponibile fata de aceeasi perioada a anului trecut.A"Aceste cifre certifica faptul ca internetul a devenit cel mai important instrument de gestionare a carierei pentru candidati si de recrutare a fortei de munca de catre companiiA", se arata in comunicatul companiei.
Numarul locurilor de munca oferite de angajatori pe www.bestjobs.ro:

- februarie 2006- 5.500(media lunii)
- octombrie 2005- 3.700
- ianuarie 2005- 3000

In timp ce domeniul vanzarilor ramane cel mai cautat cu peste 1.100 de locuri de munca, urmat de peste 1.000 in domeniul Software/Tehnologii, s-a inregistrat o crestere a ofertei si in domenii ca Inginerie sau Finante/Contabilitate cu mai mult de 530 de locuri de munca existente.

In prezent, Bucurestiul este in continuare orasul cu cei mai multi angajatori care apeleaza la internet (60 la suta dintre ofertele BestJobs fiind pentru Capitala).

De asemenea, procentul de locuri de munca pentru provincie a crescut cu 10 la suta fata de perioadele precedente. Orasele din provincie in care se foloseste cel mai intens internetul pentru recrutarea de angajati sunt Timisoara, Cluj-Napoca, Brasov si Iasi.

A"Angajarea cu ajutorul internetului nu mai este restransa la managementul mijlociu din Bucuresti, ci cuprinde majoritatea activitatilor din economie si toate orasele importante ale tariiA", a declarat Calin Fusu, director general Neogen SA.

BestJobs, marca inregistrata a Neogen SA este cel mai popular serviciu de recrutare online cu peste 130.000 de angajari efectuate prin intermediul site-ului.BANII NOSTRI - COTIDIAN ONLINE DE FINANTE SI AFACERI
Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 641 ori