Programul Operational Asistenta Tehnica 2007-2013 se modifica

Marti, 04 Noiembrie 2014, ora 08:42
1793 citiri
Programul Operational Asistenta Tehnica 2007-2013 se modifica
Foto: European Commission

Comisarul european pentru Politici Regionale, Corina Cretu, a avut prima intalnire din mandatul sau cu Eugen Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene, prilej cu care cei doi au anuntat noi reguli de finantare pentru salariile personalului de management din cadrul proiectelor, informeaza din Bruxelles un comunicat difuzat de biroul de presa al comisarului european.

Intrevederea de la Bruxelles a avut ca tema pregatirea lansarii Acordului de Parteneriat cu Romania, care va avea loc vineri, 7 noiembrie, in cadrul vizitei oficiale pe care comisarul Corina Cretu o va efectua in Romania.

Programul Operational Asistenta Tehnica 2007-2013 se va modifica

Comisarul Cretu si ministrul Teodorovici au anuntat ca Programul Operational Asistenta Tehnica 2007-2013 se va modifica pentru a permite ca salariile personalului de coordonare, management si control din cadrul proiectelor finantate din fonduri structurale si de coeziune sa fie 100% eligibile pentru finantare. Comisia Europeana va plati aceste salarii in cadrul unei scheme care incurajeaza performanta.

'Este un pas important pentru ca vor fi rambursate integral salariile personalului care lucreaza pe fonduri europene, dar si mai important este faptul ca de la 1 ianuarie 2015 vom aplica un sistem de evaluare a performantei functionarilor. Doar acele persoane care performeaza la locul de munca vor primi, in continuare, majorarea salariala asigurata de Uniunea Europeana pentru functionarii din sistemul de gestionare a fondurilor UE', a declarat ministrul Eugen Teodorovici.

Programul anuntat al vizitei la Bucuresti de vineri a Corinei Cretu cuprinde intalniri oficiale cu prim-ministrul Victor Ponta, ministrul pentru Dezvoltare Regionala Liviu Dragnea, ministrul Transporturilor Ioan Rus si ministrul Fondurilor Europene Eugen Teodorovici.

Dupa intalnirea cu ministrul Teodorovici va avea loc lansarea Acordului de Parteneriat cu Romania 2014-2020, iar a doua zi va avea loc o vizita la proiectul ELI-NP (Extreme Light Infrastructure - Nuclear Physics) de la Institutul National 'Horia Hulubei'. La vizita vor participa ministrul delegat pentru Invatamant Superior, Cercetare Stiintifica si Dezvoltare Tehnologica si ministrul Fondurilor Europene Eugen Teodorovici.

'Am ales sa vizitez acest proiect pentru ca este un foarte bun exemplu despre ce poate face Romania cu fonduri REGIO, dar si dintr-un motiv sufletesc. Tatal meu a fost fizician si ma bucur ca sunt astazi in pozitia de a sprijini relansarea cercetarii stiintifice fundamentale in Romania', a declarat comisarul Cretu.

#Programul Operational Asistenta Tehnica, #corina cretu teodorovici , #Comunicatiile