Romanian International Bank a scazut dobanzile la depozite

Miercuri, 05 August 2009, ora 14:59
1101 citiri
Romanian International Bank a scazut dobanzile la depozite

Romanian International Bank a redus, de miercuri, dobanzile acordate la depozitele la termen cu dobanda fixa si variabila constituite in lei, euro si dolari, destinate atat populatiei, cat si companiilor, a anuntat banca intr-un comunicat, citat de NewsIn.

Astfel, banca a redus dobanzile la depozitele constituite in lei cu dobanda variabila cu pana la 0,5 puncte procentuale, iar la depozitele cu dobanda fixa cu pana la 1 punct procentual.

La depozitele in euro cu dobanda variabila, banca a redus dobanda cu pana la 0,5 puncte procentuale, iar la cele cu dobanda fixa - cu pana la 0,75 puncte procentuale.

Dobanzile la depozitele constituite in dolari cu dobanda variabila au fost reduse cu pana la 0,2 puncte procentuale, iar dobanzile la depozitele cu dobanda fixa au fost reduse cu pana la 0,6 puncte procentuale, se mai arata in comuincat.

Dupa scadere, RIB acorda dobanzii fixe de pana la 10,65% pe an la depozitele in lei la o luna, pana la 4,35% pe an la depozitele in euro si pana la 3,10% pe an la cele in dolari.

Depozitele la termen pot fi constituite atat cu rata de dobanda fixa, cat si variabila.

Pentru populatie, suma minima pentru constituirea unui depozit la termen este de 300 lei pentru depozitele constituite in lei, respectiv 300 euro pentru depozitele constituite in euro si 300 dolari pentru depozitele constituite in moneda americana.

RIB precizeaza ca nu percepe comisioane de ridicare a numerarului la scadenta depozitului si ca toate soldurile conturilor clientilor RIB sunt garantate de Fondul de Garantare a Depozitelor in Sistemul Bancar, in conditiile stabilite de lege.

Romanian International Bank este o banca universala care activeaza pe piata din Romania din anul 1998 si opereaza in acest moment prin 34 de unitati bancare, aflate in Bucuresti (15) si in tara (19). 

#companii, #depozite, #dobanzi, #rib , #Comunicatiile