STS va realiza o retea securizata de comunicatii pentru Loteria Romana

Joi, 22 Ianuarie 2015, ora 10:03
1712 citiri
STS va realiza o retea securizata de comunicatii pentru Loteria Romana
Foto: lideruldeopinie.ro

Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) va realiza o retea securizata de comunicatii de arie extinsa pentru Compania Nationala Loteria Romana (CNLR), potrivit unui proiect de lege al Ministerului Finantelor aprobat miercuri in sedinta Executivului.

"Avand in vedere faptul ca actualul sistem este depasit din punct de vedere tehnologic, devine o necesitate modernizarea retelei de comunicatii actuale, iar o solutie de rezolvare stabila si viabila este incredintarea acestui obiectiv Serviciului de Telecomunicatii Speciale", se arata intr-un comunicat al Ministerului Finantelor remis MEDIAFAX.

Realizarea retelei va permite asigurarea unui grad inalt de disponibilitate si securitate in schimbul de informatii intre locatiile in care isi desfasoara activitatea Loteria si unitatile care functioneaza in subordinea sa, potrivit legii, cu costuri predictibile si cat mai scazute.

"Modalitatile in care STS va asigura implementarea si managementul serviciilor de comunicatii securizate vor fi stabilite de comun acord de CNLR si STS", se mai spune in comunicat.

Sumele necesare realizarii retelei securizate vor fi suportate din bugetul Loteriei.

STS organizeaza si coordoneaza activitatile in domeniul telecomunicatiilor speciale pentru autoritatile publice din Romania si alti utilizatori prevazuti de lege. Institutia are structura militara si face parte din sistemul national de aparare.

Loteria Romana isi desfasoara activitatea prin intermediul unei retele nationale care cuprinde sediul central, 41 de centre de profi si aproximativ 2.000 de agentii proprii si mandatare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#STS retea securizate comunicatii, #retea securizate comunicatii Loteria Romana , #Comunicatiile