SUA depaseste Europa pe piata de telefonie mobila

Luni, 25 Februarie 2013, ora 17:33
1792 citiri
SUA depaseste Europa pe piata de telefonie mobila

Piata de telefonie mobila din Statele Unite ale Americii a depasit-o pe cea europeana, afectata negativ de multitudinea de reglementari comunitare din domeniu, sustine presedintele companiei spaniole Telefonica, Cesar Alierta.

Daca in SUA si China nu exista decat trei operatori, in Europa sunt 160 si "exista monopoluri de facto", precum Google si Apple, asupra carora nu se iau masuri de reglementare, a afirmat Alierta, cu ocazia Congresului mondial al telefoniei mobile, care se desfasoara la Barcelona.

"Cei care au facut aceste reglementari nu si-au dat seama ca s-a extins mult lantul de valori si ca nu mai sunt pe piata doar operatorii de telefonie si comunicatii, ci si furnizorii de continuturi online sau fabricantii de telefoane (...) Insa ei continua sa se concentreze asupra operatorilor", si-a explicat el pozitia, potrivit EFE.

In vreme ce in SUA s-a decis in urma cu zece ani ca sunt necesare mai multe investitii si s-a ajuns la retelele care leaga utilizatorii direct de prima sursa a semnalului, in UE a ramas obsesia pentru operatorii traditionali, a mai declarat Alierta.

Din cei 160 de operatori din Europa, numai 10 fac investitii, iar cerinta de la nivel european ca toti marii operatori sa prezinte oferte ce pot fi concurate de ceilalti operatori afecteaza incercarile de inovare, a subliniat presedintele Telefonica.

El considera ca situatia ideala ar aparea atunci cand va exista o piata unica a telecomunicatiilor in zona euro, in care sa existe un singur organism de reglementare si care sa inteleaga faptul ca o competitivitate eficienta este posibila cu investitii.

Viitorul sectorului telecom ar putea aduce o retea pan-europeana

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#piata telefonie mobila Europa, #competitori telefonie mobila Europa, #piata globala telefonie mobila, #evolutie piata telefonie mobila , #Comunicatiile