Videanu: economia are sanse de relansare in 2010

Vineri, 28 Mai 2010, ora 11:49
1366 citiri
Videanu: economia are sanse de relansare in 2010

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, considera ca economia Romaniei se poate relansa in 2010, daca bancile vor relua creditare, si daca intre Guvern si celelalte structuri economice si sociale va exista o comunicare eficienta, informeaza Mediafax.

"Recunosc, comunicarea nu este punctul nostru forte, dar vom incerca sa comunicam mai eficient (…)

Daca doua lucururi se intampla in perioada urmatoare: sa avem o comunicare mai eficienta intre toate structurile si daca sectorul bancar va intelege ca trebuie reluata creditarea, avem sansa sa incepem relansarea economica din acest an", a spus Videanu la un forum pe tema IMM-urilor.

El a precizat ca firmele care acceseaza fonduri europene nu pot implementa proiectele din cauza dificultatilor la obtinerea de finantare bancara.

Ministrul Economiei a reiterat idea neincrederii investitorilor si a populatiei care afecteaza mai mult economia decat aspectul financiar sau chiar cel economic.

"Drama mioritica se rasfrange in mod dramatic asupra Romaniei. Efectul psihologic amana sansa revenirii economice a Romaniei.

Pe fondul apocalipsei prezentate de toate canalele media, cel care vrea sa-si cumpere o casa este stimulat sa amane decizia, la fel si cel care vrea sa-si extinda afacerea", a explicat Videanu.

El a aratat ca culpabilizarea oamenilor de afaceri este o greseala.

"Omul de afaceri nu poate intra in opozitie cu afacerea. Culpabilizarea oamenilor de afaceri este cea mai mare greseala. Este o reminiscenta pe care o vad si la oameni tineri si care nu vad in oamenii de afaceri sansa de iesire din criza a economiei romanesti", a spus Videanu.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Tehnologia informației și comunicațiilor a adus în 2021 economiei românești valoare adaugată sub media europeană
Tehnologia informației și comunicațiilor a adus în 2021 economiei românești valoare adaugată sub media europeană
Valoarea adăugată a sectorului tehnologiei informației și comunicațiilor (TIC) al UE a fost în 2021 echivalentă cu 5,5% din valoarea adăugată brută a economiei europene. România s-a...
#videanu, #economie, #relansare, #creditare , #Comunicatiile