Barclays va cumpara banca rusa Expobank contra sumei de 745 milioane dolari

Luni, 03 Martie 2008, ora 10:14
1018 citiri
Barclays va cumpara banca rusa Expobank contra sumei de 745 milioane dolari

Banca britanica Barclays a anuntat luni ca va achizitiona banca rusa Expobank contra sumei de 373 milioane lire sterline (745 milioane dolari), ca parte a strategiei sale de a se extinde in cadrul pietelor emergente, informeaza Reuters. Barclays, numarul trei in sectorul bancar din Marea Britanie, a precizat ca va cumpara banca Expobank, ce activeaza in Moscova, Sankt Petersburg si alte zone din vestul Rusiei, de la Petropavlovsk Finance.


Acordul este asteptat sa se incheie in vara anului 2008 si sa sporeasca castigurile pana in 2011, potrivit Barclays.


"Expobank este o banca cu un bilant bun si reprezinta o mare oportunitate pentru Barclays", a spus directorul executiv al Barclays, Frits Seegers.


"Infrastructura actuala a Expobank ne ofera posibilitatea sa devenim una dintre bancile importante din Rusia, tara ce inregistreaza unul dintre cele mai rapide ritmuri de crestere economica, reprezentand o piata in care ne dorim sa patrundem de mai multa vreme".


Potrivit unor oficiali ai Expobank, Barclays a urmarit sa cumpere o participatie de control in banca rusa, care sa-i permita apoi sa isi mareasca numarul de actiuni la 100%.


Fondata in 1994, Expobank are 32 de filiale. Din 31 decembrie 2007, banca detine active in valoare de 186 milioane dolari.


Expobank este detinuta in mod egal de magnatul de origine britanica Peter Hambro, partenerul sau Pavel Maslovski si directorii executivi ai Expobank Kirill Yakubovski si Andrei Vdovin, potrivit cotidianului Vedomosti.