Basescu: Cred ca trebuie gasit un alt stil de guvernare

Miercuri, 16 Februarie 2011, ora 10:49
1012 citiri
Basescu: Cred ca trebuie gasit un alt stil de guvernare

Presedintele Traian Basescu a declarat marti ca a demarat consultari cu partidele si grupurile aflate la putere cu privire la posibilitatile de relansare a increderii in coalitie, mentionand ca discutiile pentru o solutie finala in acest sens vor avansa dupa alegerile din UDMR, transmite Mediafax.

"Eu am inceput de ieri (luni, n.r.) o serie de consultari in interiorul coalitiei legat de nevoia de relansare a increderii in Guvern", a spus Basescu.

El a mentionat ca Guvernul a incheiat cu succes acordul cu UE, FMI si BM, care a facut ca Romania sa iasa din zona de risc de derapaj economic.

De asemenea, Basescu a mai spus ca in stadiul actual, contrar estimarilor, trimestrul al patrulea din 2010 "da semnalul trecerii pe crestere pozitiva a PIB" dar si ca estimarea de crestere negativa de minus 1,9% din PIB a fost infirmata, fiind de doar minus 1,2%.

"Deci cred ca Guvernul trebuie sa gaseasca un alt stil de guvernare, o guvernare care sa nu mai vizeze trecerea prin criza, ci o guvernare care sa vizeze o relansare economica", a spus presedintele.

El a mentionat ca este nevoie de relansarea increderii in coalitie si Guvern.

"Nimic din aceste obiective nu este posibil fara restabilirea increderii in Executiv si fara restabilirea increderii in faptul ca aceasta Coalitie, in ansamblul ei, poate sa duca la o crestere economica mai mare decat cea estimata, de 1,5%. In acest sens, va pot spune ca am avut o discutie, ieri (luni, n.r.), cu presedintii organizatiilor judetene ai PDL, astazi (marti, n.r.) o discutie cu grupurile parlamentare ale PDL.

De asemenea, am avut intalniri cu conducerea tuturor formatiunilor care sustin Guvernul, cu conducerea UDMR, UNPR si cu seful grupului minoritatilor. Am considerat cva este necesara o dezbatere asupra solutiilor de relansare a increderii in Guvernare", a mai spus seful statului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#traian basescu, #stil de guvernare, #udmr , #Crestere economica