Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Bogdan Dragoi: Cresterea economica estimata pentru primul trimestru este de 1,5%

Bogdan Dragoi: Cresterea economica estimata pentru primul trimestru este de 1,5%


Cresterea economica estimata in primul trimestru este de 1,5%, potrivit ministrului interimar al Finantelor Publice, Bogdan Dragoi, care a adaugat ca exista premizele pentru sustinerea unei cresteri anuale de 1,5-2%.

"Impreuna cu FMI am analizat cifrele macro pe primul trimestru. Ne-am incadrat la deficit, venituri, cheltuieli, iar cresterea estimata a fost pe primul trimestru, an la an, de 1,5%. Sunt premize ca in acest an sa avem crestere intre 1,5-2%", a declarat luni Dragoi, care participa la intalnirea liderilor USL cu delegatia FMI, unde va face o informare despre situatia macroeconomica.

La inceputul lunii matie, Dragoi preciza ca este posibila, din punct de vedere tehnic, intrarea in recesiune in T1, ca urmare a conditiilor nefavorabile din februarie, care au stopat livrarile de marfuri, dar ca la nivel de an se mentine prognoza de crestere de 1,5-2%.

Produsul intern brut (PIB) al Romaniei a scazut in ultimul trimestru din 2011 cu 0,2%, in termeni reali, fata de trimestrul anterior (date ajustate sezonier), in timp ce, la nivel de an, economia a avansat cu 2,5% fata de 2010 (in serie bruta).

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 925 ori