Chitoiu: Vrem crestere economica de 1,5-1,7% din PIB in sase luni

Duminica, 03 Iunie 2012, ora 09:14
1090 citiri
Chitoiu: Vrem crestere economica de 1,5-1,7% din PIB in sase luni

Ministrul Economiei, Daniel Chitoiu, a declarat, sambata, ca ministerul pe care il conduce isi propune pentru Romania, pe urmatoarele sase luni, o crestere economica de 1,5 - 1,7% din PIB.

Potrivit lui Daniel Chitoiu, in urmatoarele sase luni, economia Romaniei ar trebui sa creasca cu 1,5 - 1,7% din PIB datorita masurilor pe care si le-a propus sa le ia actualul Guvern.

"Obiectivul pe termen scurt pe care il are Guvernul Ponta si Ministerul Economiei este de a crea un mediu favorabil investitiilor care sa duca la dezvoltarea economica. Romania are nevoie de masuri astfel incat sa avem un mediu de afaceri sustenabil.

"Mediul de afaceri din Romania nu numai ca nu a fost stimulat sa se dezvolte, dar dimpotriva au fost luate masuri pentru a fi distrus. Masurile luate pana acum au fost luate din prostie, apoi au fost masuri de taiere de venituri astfel incat au dus in final la reducerea cresterii economice in Romania. Noi, in urmatoarele sase luni avem ca obiectiv cresterea economiei, ne dorin sa avem o crestere de 1,5-1,7% din PIB", a declarat Daniel Chitoiu.

Ministrul Economiei a spus ca primele masuri luate au fost de a reduce pierderile din domeniul economic.

"Primele masuri pe care le-am luat si le voi lua in comtinuare sunt de a reduce pierderile si arieratele din economie ale societatilor cu capital de stat. La sfarsitul lui 2011, avem un nivel al arieratelor de 2,6 % din PIB. Primele masuri care le-am dispus se refara la reducerea pierderilor din economie", a subliniat ministrul.

Daniel Chitoiu a mai precizat ca va impune termene precise pentru eliberarea de autorizatii, astfel incat mediul de afaceri sa nu fie nevoit sa astepte mai multe luni sau chiar ani.

#romania crestere economica, #Daniel Chitoiu crestere economica, #economia Romania , #Crestere economica