Cresc salariile: Doar daca economia va creste cu peste 2%

Luni, 30 Ianuarie 2012, ora 16:26
1197 citiri
Cresc salariile: Doar daca economia va creste cu peste 2%

O majorare a salariilor si a pensiilor cu rata inflatiei este posibila numai daca Romania va inregistra in acest an o crestere economica mai mare de 2%, iar veniturile la bugetul de stat vor fi mai mari, a declarat analistul financiar Dragos Cabat, managing partner al Financial View.

"Exista bani, insa momentul ales pentru aceasta declaratie nu este tocmai bun, in conditiile in care presedintele Traian Basescu a declarat recent ca este posibil sa fie nevoie sa tragem bani de la Fondul Monetar International. Majorarea pensiilor si salariilor este posibila doar daca veniturile la buget vor fi mai mari, iar cresterea economica va fi mai mare de 2%", a mentionat Cabat.

Acesta a mai spus ca o astfel de masura va avea un impact pozitiv asupra economiei, in conditiile in care va stimula consumul.

Potrivit bugetului de stat pe 2012, prognoza de crestere este intre 1,8% si 2,3%.

Premierul Boc a fost mandatat luni de coalitie sa negocieze cu FMI marirea salariilor si pensiilor din aprilie, a declarat prim-vicepresedintele PDL Sorin Frunzaverde. Intrebat de unde vor fi bani, Frunzaverde a spus ca "de la buget".

#dragos cabat, #majorare pensii salarii, #crestere economica romania, #majorare salarii , #Crestere economica