Economia Poloniei dezamageste: Prespective de crestere reduse pentru 2013

Marti, 07 August 2012, ora 15:18
1818 citiri
Economia Poloniei dezamageste: Prespective de crestere reduse pentru 2013

Guvernul Poloniei ar putea reduce perspectivele de crestere economica pentru 2013 la 1,5% din cauza situatiei economice din regiunea euro, a precizat Daiusz Filar, consilier pe probleme economice a primului ministru, Donald Tusk.

Desi Polonia nu se confrunta cu "o posibila recesiune", Guvernul a fost nevoit sa reduca perspectivele de crestere economica pentru anul viitor de la estimarea initiala de 2,9 procente din cauza intensificarii crizei economice din UE, a declarat Filar, intr-un interviu, potrivit Bloomberg.

Ludwick Kotecki, economistul sef din cadrul Ministerului de Finante, a declarat saptamana trecuta ca Guvernul polonez si-ar putea reduce perspectivele de crestere economica si la sfarsitul acestei luni.

Guvernul a aprobat o forma a bugetului pentru anul 2012 in iunie in care si-au asumat o crestere economica de 2,9 procente de la 2,5 cat era in 2012, scadere pusa pe seama recesiunii in care se gasesc opt din cele 17 tari din zona euro.

O crestere economica de doar 1,5 procente pentru anul viitor ar putea fi cel mai slab rezultat al Poloniei din 2001 pana in prezent. Anul trecut, economia tarii a inregistrat o crestere cu 4,3 procente, cea mai rapida din cele 27 de tari din UE cu exceptia celor trei state baltice.

#economie Polonia, #cresterere economica Polonia, #criza financiara Polonia , #Crestere economica