Economia Romaniei va ateriza in cap

Marti, 14 Aprilie 2009, ora 15:17
1508 citiri
Economia Romaniei va ateriza in cap

Dupa o crestere economica puternica a Romaniei anul trecut, expertii de la Jones Lang LaSalle se asteapta la un declin puternic al acestui sector in cursul lui 2009.

"Asa cum era de asteptat, criza economica a afectat si economia romaneasca. Previziunile anterioare in ceea ce priveste aterizarea lenta a economiei romanesti sunt din ce in ce mai putin realizabile.

Cresterea economica va avea un trend descendent, fiind influentata in mod negativ de scaderea consumului", se arata intr-unul dintre rapoartele realizate de cunoscuta companie de consultanta financiara.

Raportul face referire si la activitatea bursei de valori. Potrivit acestuia, in ultimul trimestru din 2008, din cauza gradului mare de volatilitate, bursa de la Bucuresti si-a suspendat de cateva ori activitatea de tranzactionare.

La capitolul investitii, analistii de la Jones Lang arata ca, tinand cont de activitatea investitionala redusa din Romania, este destul de dificil de estimat valoarea actuala a randamentelor investitionale.

"Sunt elemente clare de piata, care evidentiaza valori mai mari ale randamentelor pentru anul 2008, fiind de altfel o evolutie similara cu cele din Europa Centrala si de Est, precum si din vestul Europei.

De asemenea, s-a adancit diferenta dintre randamentele investitionale din Romania si cele din regiunea Europei Centrale si de Est/ Europa de Vest, evidentiate de oferte financiare mai mici ale potentialilor cumparatori de bunuri imobiliare din Romania, pentru proprietati similare cu cele din alte tari europene", mai arata sursa citata.

Sfarsitul anului 2008 a fost marcat de alegerile parlamentare uninominale, fiind creata o coalitie "putin previzibila".

Studiul mentioneaza ca se asteapta ca noua coalitie sa fie nevoita sa adopte o serie de actiuni economice de austeritate, mai putin populare, "care contravin in mod direct promisiunilor sociale din campania electorala".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Volumul lucrărilor de construcții a scăzut semnificativ pentru a doua lună consecutiv în România. Dacă pe parte de construcții inginerești prăbușirea începută în ianuarie a fost...
#economie, # romania, # investitii, # crestere economica, # randament, # valoare , #Crestere economica