Economia Romaniei va creste cu 2,8% in 2012

Miercuri, 28 Septembrie 2011, ora 13:08
1472 citiri
Economia Romaniei va creste cu 2,8% in 2012

Economia Romaniei ar putea creste anul viitor cu 2,8%, intr-un scenariu optimist, fata de estimarea anterioara de 3,5%-4%, in conditiile in care mediul international este nefavorabil, a declarat miercuri Daniel Thorniley, presedinte al DT Global Business Consulting. 

"Pentru Romania, estimarea actuala de crestere economica este de 2,8% in 2012 in cel mai bun caz, poate chiar de 1,8%", a estimat Daniel Thorniley. Acesta a mentionat ca exporturile romanesti "vor lupta" pentru a intra in zona euro, in conditiile in care aceasta se confrunta cu probleme.

"Exporturile si importurile central-europene vor incepe sa scada", a mai spus Daniel Thorniley, citat de NewsIn.

Potrivit estimarilor presedintelui Global Business Consulting, cresterea economica in zona euro nu va fi de 1,6-1,7%, ci de 1%, in timp ce SUA nu va inregistra o crestere economica de 2,5%, ci de 1,2-1,3%.

Totodata, Rusia nu va avea un avans economic de 5%, ci de 3,8%.

Presedintele Comisiei de Prognoza, Ion Ghizdeanu, a declarat saptamana trecuta ca spera ca in 2012 cresterea economica sa ajunga pe palierul de 3%, fata de estimarea anterioara de 3,5%-4%.

"In acest moment, mediul international pare nefavorabil. Deci, pentru anul viitor pare ca vom avea o crestere economica moderata, buna, consider ca mai buna decat anul acesta. Si anul viitor va fi pe crestere, problema va fi nivelul cresterii. Nu este niciun element de teama legat de cresterea economica. Toata lumea estimeaza o crestere economica de 2,5% - 3,5%", declarase Ghizdeanu. 

#crestere economica romania. economia romaniei creste, # economia romaniei, # daniel Thorniley , #Crestere economica