Federal Reserve mentine dobanda cheie la 5,25%

Joi, 22 Martie 2007, ora 07:35
863 citiri

Federal Reserve, sistemul american de banci centrale a decis miercuri sa pastreze dobanda cheie la nivelul de 5,25%, iar membrii comitetului de decizie a politicii monetare avertizeaza ca riscurile inflationiste raman accentuate.

Boardul de decizie a politicii monetare a Federal Reserve, Federal Open Market Committee, a anuntat pastrarea tintei pentru rata fondurilor federale, dobanda la care bancile isi imprumuta bani overnight (pentru 24 de ore), la 5,25%, potrivit comunicatului Federal Reserve.

"Ultimii indicatori economici au fost contradictorii, iar in sectorul imobiliar se desfasoara un proces de redresare", se spune in comunicatul Federal Reserve. Analistii de la Federal Reserve estimeaza, totusi, ca economia americana va avea un ritm moderat de dezvoltare in trimestrele urmatoare.

Statisticile recente au aratat o oarecare accentuare a presiunilor inflationiste, dar nivelul ridicat al folosirii resurselor economice are puterea sa le compenseze, potrivit comunicatului bancii centrale americane.

"In aceste conditii, motivul principal de ingrijorare al Federal Open Market Committee este riscul ca nu vor scadea presiunile inflationiste", se mai spune in comunicat.

Urmatoarele decizii de politica monetara ale Federal Reserve depind de evolutia prognozelor pentru inflatie si pentru cresterea economica, in functie de statisticile viitoare.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)