FMI avertizeaza: Criza datoriilor europene va duce la o recesiune globala

Marti, 24 Ianuarie 2012, ora 19:24
1278 citiri
FMI avertizeaza: Criza datoriilor europene va duce la o recesiune globala
FMI nu vede cu ochi buni criza din Europa

Criza datoriilor din zona euro escaladeaza si poate deraia revenirea economica globala, dupa cum a avertizat Fondul Monetar International (FMI), marti, cerand masuri urgente pentru rezolvarea situatiei.

FMI a scazut estimarile pentru cresterea globala, in 2012, pana la 3,3 procente, de la 4%, cat era in urma cu doar trei luni, spunand ca perspectivele s-au inrautatit in majoritatea regiunilor, conform Reuters.com. Fondul a previzionat ca avansul economic mondial va fi de 3,9%, in 2013.

FMI a avertizat ca, anul acesta, cresterea va scadea cu 2 puncte procentuale, daca Europa lasa criza sa se agraveze.

"Revenirea mondiala, care a fost slaba si pana acum, este in pericol sa se scufunde", a declarat economistul sef al FMI, Oliver Blanchard. "Lumea poate fi trasa intr-o noua recesiune, daca aceasta criza europeana se intensifica".

Fondul cu sediul la Washington a spus ca activitatea globala scade, nu se prabuseste, insa a adaugat ca cele 17 state din zona euro vor intra, cel mai probabil, in recesiune anul acesta, economiile lor urmand sa se contracte cu 0,5%.

#fmi criza europa, #fmi recesiune globala, #fmi recesiune mondiala, #Oliver Blanchard, #criza datorii europa, #criza zona euro , #Crestere economica