FMI: Dolarul se va deprecia moderat in urmatorii cinci ani

Vineri, 09 Iulie 2010, ora 00:05
1378 citiri
FMI: Dolarul se va deprecia moderat in urmatorii cinci ani

Dolarul se va deprecia moderat fata de principalele valute, in urmatorii cinci ani, avand in vedere fundamentele economice actuale, anticipeaza FMI, potrivit Mediafax.

"Pentru urmatorii cinci ani anticipam, pe baza fundamentelor economice, ca dolarul ar putea sa se deprecieze moderat", a declarat David Robinson, director adjunct la FMI pentru Emisfera Vestica. Robinson a aratat ca nu poate face o estimare mai exacta din cauza marjei mari de eroare, dar a subliniat ca este vorba de o debreciere moderata, nu uriasa.

El a notat ca dolarul s-a apreciat "destul de mult" in ultimele luni fata de euro , dar mult mai modest fata de alte valute. In opinia sa, aprecierea dolarului nu ajuta la redresarea economiei mondiale, dar nici nu o franeaza.

Potrivit FMI, recuperarea economica a Statelor Unite s-a dovedit mai puternica decat asteptarile, dar este inca vulnerabila la somajul ridicat si piata imobiliara "muribunda". Fondul a majorat usor prognoza de cresterea economica a SUA la 3,3% pentru acest an si la 2,9% pentru 2011. 

#fmi, #dolar, #depreciere , #Crestere economica