FMI: Economia a crescut, dar Romania trebuie sa se pregateasca de furtuna

Luni, 30 Ianuarie 2012, ora 14:00
3026 citiri
FMI: Economia a crescut, dar Romania trebuie sa se pregateasca de furtuna

Reprezentantul Fondului Monetar International (FMI) in Romania, Jeffrey Franks, sustine ca economia Romaniei a inregistrat o crestere economica mai mare decat anticipase Fondul, anul trecut, dar a recomandat statului roman sa se pregateasca de "furtuna".

Seful misiunii FMI in tara a precizat ca, desi Romania a avut crestere economica, nivelul nu este suficient, incat sa imbunatateasca standardul de viata.

"Statisticile oficiale arata ca avem patru trimestre de crestere. Ne mai lipsesc date, dar estimam o crestere pentru anul trecut de 2,5%, mult mai mult decat estimasem noi, de 1,5%. Ne asteptam la crestere economica si in anii care urmeaza. Situatia macroeconomica a inceput pe revenire, dar este slaba si fragila.

Insuficient de robusta pentru a se transpune in cresterea standardelor de viata, a spus Jeffrey Franks. Reprezentantul FMI in tara a spus ca are si o veste proasta, pentru ca procentul de 1,5%, cat a crescut economia Romaniei nu este suficient pe termen mediu si lung, pentru a rezolva problemele Romaniei si pentru ca aceasta sa ajunga la standardele altor tari europene.

Seful FMI mai spune ca se prefigureaza probleme in zona euro si ca Romania trebuie sa se astepte la provocari.

"Ne asteapta in viitor lucruri nu foarte bune. Suntem in drum spre iesirea din recesiune. Instabilitatea si nesiguranta pietei financiare se pot traduce in pedepse severe pentru tarile care nu sunt la nivelul celorlalte".

#fmi crestere economica, #FMI zona euro criza, #criza economica romania , #Crestere economica