FMI va revizui in scadere previziunile de crestere economica mondiala

Vineri, 21 Septembrie 2012, ora 10:25
2014 citiri
FMI va revizui in scadere previziunile de crestere economica mondiala

Fondul Monetar International (FMI) va cobori cu "cateva zecimi" de punct procentual previziunile sale de crestere economica mondiala, a declarat, joi, Hoe Ee Khor, directorul adjunct al Departamentului Asia si Pacific din cadrul Fondului.

Institutia de la Washington prognozeaza in prezent o crestere mondiala de 3,5% in 2012 si de 3,9% in 2013 si trebuie sa prezinte noile estimari la 9 octombrie, la Tokyo, cu ocazia reuniunii anuale FMI - Banca Mondiala.

FMI reduce prognozele de crestere economica mondiala pentru 2012 si 2013

Oficialii FMI au precizat ca economia lumii a scazut, ceea ce va determina reducerea previziunulor de crestere cu cateva zecimi. Economia mondiala se va restabili treptat anul viitor.

In ce priveste Coreea de Sud, FMI a revizuit, joi, in scadere previziunile de crestere si anticipeaza o majorare a Produsului Intern Brut (PIB) al acestei tari de 3% pentru anul in curs, fata de 3,5% anterior.

"Principalul risc pe termen scurt (...) il reprezinta o noua degradare a crizei din zona euro, ce ar avea un impact semnificativ asupra Coreii", a subliniat reprezentantul FMI.

In ceea ce priveste Romania, expertii FMI vor accepta estimarea de crestere economica mai mare de 1%, pentru acest an, in ciuda productiei agricole slabe si a incetinirii economice din zona euro. PIB-ul nominal estimat va scadea usor fata de actuala prognoza, de la 607,5 la 607,3 miliarde lei, pe un indice de depreciere (deflator) in crestere de la 3,3% la 4%.

FMI accepta estimarea de crestere economica de peste 1% in 2012

Guvernul si-a redus prognoza de crestere economica pentru acest an, de la 1,5% la 1,2% din PIB, releva proiectul de rectificare bugetara.

#FMI previziuni crestere economica, #romania crestere economica, #previziune crestere economica mondiala , #Crestere economica