Franks: Conditiile meteo au franat cresterea economica din T1

Joi, 22 Martie 2012, ora 09:55
1610 citiri
Franks: Conditiile meteo au franat cresterea economica din T1

Conditiile meteorologice au franat cresterea economica pe primul trimestru din acest an, dar daca acestea sunt singurele probleme, atunci este de asteptat o revenire rapida in trimestrul al doilea, spune seful delegatiei FMI in Romania, Jeffrey Franks, potrivit The Money Channel.

"In primul trimestru din 2012, Romania a fost afectata de conditiile meteo si fara indoiala va afecta cresterea economica. Nu stiu daca va fi negativa sau nu, dar va fi mai mica decat ne-am asteptat. Daca conditiile meteorologice sunt singurele probleme, ne asteptam la o revenire rapida in trimestrul al doilea", a afirmat Jeffrey Franks.

In tara avem sperante, dar furtuna nu a parasit inca Europa, a avertizat seful delegatiei FMI in Romania.

"Sa spunem ca norii negri nu sunt la fel de negri ca in urma cu cateva luni. Dar nu am iesit inca din furtuna. Inca exista posibilitatea sa avem turbulente considerabile in 2012", sustine Franks.

Cu toate acestea, seful delegatiei FMI in Romania crede ca situatia putea fi mai rea. El a dat drept exemplu restructurarea datoriei Greciei, care reprezinta un mare pas inainte, in opinia sa.

Ministrul Finantelor Publice, Bogdan Dragoi, a declarat, in 9 martie, ca este posibila, din punct de vedere tehnic, intrarea in recesiune in T1, ca urmare a conditiilor nefavorabile din februarie, care au stopat livrarile de marfuri, dar ca la nivel de an se mentine prognoza de crestere de 1,5-2%.

Produsul intern brut (PIB) al Romaniei a scazut in ultimul trimestru din 2011 cu 0,2%, in termeni reali, fata de trimestrul anterior (date ajustate sezonier), in timp ce, la nivel de an, economia a avansat cu 2,5% fata de 2010 (in serie bruta).

#Jeffery Franks crestere economica Romania, #conditii meteo crestere economica , #Crestere economica