Ministrul Muncii: Economia Romaniei va creste cu mai mult de 1% in 2012

Joi, 09 August 2012, ora 14:52
2052 citiri
Ministrul Muncii: Economia Romaniei va creste cu mai mult de 1% in 2012

Economia Romaniei va creste cu peste 1% anul acesta, a declarat, joi, ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Mariana Campeanu, dupa intalnirea cu delegatia Fondului Monetar International.

Mariana Campeanu a aratat ca nivelul prognozat pentru cresterea economica din 2012 va fi cunoscut dupa incheierea discutiilor cu creditorii internationali.

Joi, ministrul Muncii, Mariana Campeanu a avut o intrevedere cu delegatia FMI, principalele teme abordate fiind politicile sociale si impactul lor social precum si schimbarile legislative pentru piata muncii.

Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, a declarat, recent, ca exista date suficiente, inclusiv situatia din agricultura, puternic afectata de seceta, care justifica o prognoza diminuata a cresterii economice.

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare a revizuit in jos, la 0,8%, estimarea de crestere a economiei Romaniei in acest an.

BERD: Romania va avea crestere economica sub 1%

Guvernul si-a redus prognoza de crestere economica pentru acest an, de la 1,5% la 1,2% din PIB, releva proiectul de rectificare bugetara.

Guvernul reduce din nou prognoza de crestere economica pentru 2012

#economie Romania 2012, #crestere economica Romania 2012, #Mariana Campeanu crestere economica, #prognoza crestere economica 2012 , #Crestere economica