MKB Romexterra : Piata de leasing va ajunge la cel mult 1 miliard de euro in acest an

Vineri, 23 Aprilie 2010, ora 13:15
1415 citiri
MKB Romexterra : Piata de leasing va ajunge la cel mult 1 miliard de euro in acest an

Piata romaneasca de leasing va ajunge la cel mult 1 miliard euro in acest an, comparativ cu nivelul de 1,3 miliarde euro inregistrat anul trecut, in conditiile unei evolutii favorabile in al doilea semestru al acestui an, a declarat pentru NewsIn directorul general al MKB Romexterra Leasing.

El considera ca lucrarile de infrastructura pot deveni motorul de crestere economica al Romaniei, iar echipamentele si segmentul imobiliar ar putea reprezenta subiecte de interes pentru finantatori.

"Firmele au posibilitatea sa obtina lichiditati pentru dezvoltarea activitatii lor de baza prin 'sale & lease-back imobiliar', daca au surse blocate in imobilizari corporale: cladiri de birouri, hale industriale sau cladiri de birouri industriale", apreciaza directorul general al MKB Romexterra Leasing, Cornel Coca Constantinescu.

Sistemul "sale & lease-back" presupune vanzarea catre compania de leasing a unui activ aflat in proprietatea clientului, care isi pastreaza dreptul de folosinta si rascumparare asupra activului respectiv in baza unui contract de leasing pe termen lung, asigurandu-si in acelasi timp lichiditati.

Piata romaneasca de leasing a scazut cu 72% in 2009, pana la 1,3 miliarde euro, revenind la nivelul din 2004, in conditiile prabusirii afacerilor pe segmentele auto si de echipamente, cu cea mai mare pondere in portofoliul companiilor. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#leasing, # piata, # companie, # vanzare , #Crestere economica