Patriciu: Acordul cu PSD - compromisul care nu compromite

Joi, 26 Noiembrie 2009, ora 11:05
1605 citiri
Patriciu: Acordul cu PSD - compromisul care nu compromite

Omul de afaceri Dinu Patriciu a declarat, miercuri seara, ca acordul PNL-PSD e cel mai bun compromis la care se putea ajunge, fiind singura solutie rationala si "un compromis care nu compromite" si mentionand ca in afara este lasat doar "comunistul" Basescu, cu care nu se poate intelege nimeni.

"Va pot da o garantie - pragmatismul autorilor acestui acord. Cred ca acesti oameni inteleg foarte bine ca tara asta trebuie scoasa din criza. Am vazut din continutul acordului, repet, in aceasta seara. Ori, daca acestea sunt ideile de la care pornesc, nu au cum sa nu ramana intr-o intelegere asupra careia au batut palma astazi atata vreme cat au interese comune si au gasit un compromis care nu compromite", a sustinut Dinu Patriciu.

Liberalul a explicat ca in acest acord politic "se regasesc si ideile liberalilor cu privire la scaderea impozitarii si idei sociale cu privire la distributia mai echitabila catre cei realmente dezavantajati a ceea ce societatea isi permite sa redistribuie".

"Imi pastrez in continuare punctul de vedere ca statul este un prost administrator si redistribuie prost, dar astazi acesta este cel mai bun compromis la care se putea ajunge. Este lasat in afara lui doar comunistul Basescu, cu care nu se poate intelege nimeni", a subliniat Patriciu.

El a mentionat ca nu are cum sa fie impotriva "asocierii de acum", pentru ca este consecvent cu el insusi.

Patriciu: Compromis istoric intre social-democratie si liberalism

"Inca din 2004 am spus ca este singura solutie rationala acest compromis istoric intre social-democratie si liberalism, pentru a guverna stabil aceasta tara, intr-o perioada grea de tranzitie", a argumentat el.

Patriciu: PNL nu poate disparea de pe scena politica

Intrebat daca nu cumva se teme ca PNL va sfarsi prost din asocierea cu PSD, Patriciu a marturisit ca el a crezut intotdeauna ca "PNL are forta interna, forta ideilor, forta pragmatismului de a deveni un partid mare, iar acum se afla pe cale de a deveni un partid mare", precizand ca "singurul partid de dreapta al acestei tari nu poate disparea de pe scena poltica, pentru ca el reprezinta o categorie importanta de oameni si nu cei mai putin educati, si nu cei mai putin activi din societate".

"El nu are cum sa dispara si dimpotriva cred ca in aceasta perioada va creste si va dovedi ca poate sa-si impuna puncte de vedere, asa cum de altfel am aflat ca sunt formulate in acordul politic pe care cele doua partide l-au facut", a adaugat Dinu Patriciu, mentionand ca principiile acordului cu PSD "sunt o necesitate economica", fiind "lucruri de bun-simt", iar garantia pentru indeplinirea obiectivelor este "mediul de afaceri romanesc".

In acest context, Patriciu a reiterat faptul ca o alta consecinta a guvernarii ar trebui sa fie reducerea numarului bugetarilor si reitegrarea lor in sectorul privat.

"Sunt convins pana in adancul sufletului ca acesti oameni trebuie sa primeasca compensatii pentru a se putea reintegra in sectorul privat si ca doar prin cresterea economiei private ei isi pot regasi locuri de munca, utile de asta data. Asta nu e o nenorocire, e o trecere dintr-un domeniu intr-altul, de la o munca utila, la o munca inutila. Noi trebuie sa asiguram trecerea cat se poate de fireasca de naturala si de fara scuturaturi dintr-un moment in celalalt. Asta e treaba si a social-democratilor, si treaba liberalilor", a explicat Dinu Patriciu.

#antonescu, #compromis, #geoana, #patriciu , #Crestere economica