Presedintele vrea o Romanie moderna

Vineri, 06 Ianuarie 2012, ora 21:10
1192 citiri
Presedintele vrea o Romanie moderna

Presedintele a punctat in cadrul Galei Studentilor Romani din Strainatate, desfasurata la Palatul Parlamentului, cele trei obiective pe care statul roman trebuie sa le bifeze pentru a dezvoltarea unei Romanii moderne: adoptarea legii sanatatii, reorganizarea administrativa si revizuirea Constitutiei.

In opinia acestuia, statul are nevoie de o justitie care sa raspunda asteptarilor societatii, o justitie care sa aseze valorile in societate si care sa nu ezita sa aplice legea indiferent de nume.

De asemenea, seful statului a subliniat nevoia de a moderniza legislatia sistemului de sanatate.

"In anul 2000, bugetul de sanatate era de 1 miliard de euro, iar astazi se apropie de 5 miliarde de euro. Diferenta de prestatie e nesemnificativa ceea ce inseamna ca banii se cheltuiesc ineficient.

Romania trebuie sa devina o tara moderna, in caz contrar ne autocondamnam. Ea nu va fi condamnata de conjunctura internationala, nici de criza economica, singurii care pot condamna suntem noi, respingand modernizarea tarii, prin aplicarea corecta a unor legi moderne. Trebuie sa respectam spiritul legilor", a mai adaugat presedintele.

Reorganizarea administrativa

Cu toate ca aceasta propunere a primit o riposta puternica din partea societatii civile, Traian Basescu a precizat ca pana la alegerile legislative din noiembrie vom avea o lege a reorganizarii administrative a tarii care sa intre intr-un proces de implementare in ciclul electoral urmator 2012-2016.

Lipsa unei reorganizari administrative poate fi o frana pentru dezvoltarea unei Romanii moderne. Bugetul 2014-2020 al UE trebuie sa ne gaseasca intr-o structura administrativa care sa ne permita absorbtia fondurilor europene pentru dezvoltarea regionala.

Revizuirea Constitutiei

"Nu critic principiile actualei Constitutii, dar trebuie scoase ambiguitatile si lipsa de precizie in ceea ce priveste modul de functionare al puterilor statului. Amanarea acestei decizii este in defavoarea intereselor de evolutie democratica. Este un proces mai dificil, dar realizabil", a mai spus seful statului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#revizuire constitutie traian basesu, #reorganizare administrativa traian basescu, #legea sanatatii traian basescu, #traian basescu gala studentilor strainatate , #Crestere economica