Rato: Impactul crizei creditelor va fi resimtit cel mai mult in 2008

Luni, 24 Septembrie 2007, ora 13:38
787 citiri

Efectele crizei de pe piata mondiala a creditelor vor fi resimtite in cea mai mare parte in 2008 si va afecta in special Statele Unite , a declarat luni directorul Fondului Monetar International (FMI), Rodrigo Rato, citat de Reuters.

Cresterea economica mondiala ar trebui sa se mentina ridicata anul viitor, dar ar putea sa se situeze sub nivelul din 2006 si 2007, a spus Rato cu ocazia unui seminar ce a avut loc la Madrid.

"Pietele creditelor se corecteaza, insa destul de incet si nu suntem intr-o stare de normalitate", a spus Rato, care a adaugat ca cele mai multe state vor reusi sa surmonteze aceste conditii financiare.

"Efectul pe care criza de pe piata creditelor il are asupra economiei reale va fi resimtit mai mult 2008, in special in Statele Unite si mai putin in alte zone", a mai spus Rato.

Acesta a adaugat ca FMI a trebuit sa-si revizuiasca in jos estimarea privind cresterea economica a Spaniei in 2008, de la 3,3%, si ca tarile cu monede puternice ar putea sa devina mai putin competitive.

"Monedele puternice prezinta avantaje din punct de vedere al stabilitatii economice, ceea ce duce la presiuni asupra competitivitatii", a spus Rato.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.