Romano Prodi: Germania trebuie stimulata economic printr-un pact trilateral

Duminica, 06 Mai 2012, ora 17:10
1253 citiri
Romano Prodi: Germania trebuie stimulata economic printr-un pact trilateral

Un pact trilateral Franta-Italia-Spania trebuie constituit pentru a convinge Germania sa mizeze pe relansare economica dupa actuala perioada de austeritate, a declarat duminica fostul presedinte al Comisiei Europene, Romano Prodi, citat de AFP.

Intr-un interviu publicat in ziarul Il Sole 24 Ore, editat in ziua alegerilor prezidentiale din Franta, fostul sef al guvernului italian (1996-1998 si 2006-2008) considera ca "o schimbare in Franta si Europa este indispensabila si Franta trebuie sa-si redobandeasca rolul de liant comunitar impreuna cu Italia si Spania".

Trebuie creata o "axa care nu se opune Germaniei - deoarece nimeni nu tine un asemenea discurs - ci ii propune aceleiasi Germanii si Europei un proiect de relansare credibil".

"Franta, Italia si Spania trebuie sa constituie o axa vizand relansarea Europei care sa asiste Germania" sa nu devina singurul pol de efort, a insistat fostul sef al Comisiei Europene /1999-2004/.

Acesta a avertizat ca "planurile de austeritate reprezinta remedii pe termen scurt, care risca sa fie instrumentalizate".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Germania relansare economica, #pact Franta Italia Spania, #Romano Prodi economie Germania , #Crestere economica