Sondaj CFA: Economia romaneasca recastiga increderea analistilor financiari

Luni, 15 Octombrie 2012, ora 11:25
1588 citiri
Sondaj CFA: Economia romaneasca recastiga increderea analistilor financiari

Indicatorul de incredere macroeconomica a fost de 29,5 puncte in septembrie, in crestere fata de luna anterioara, insa se mentine inca in teritoriu negativ, arata un sondaj CFA.

Cresterea increderii s-a inregistrat in special pe fondul imbunatatirii indicatorului de anticipatii, potrivit Agerpres.

Dupa ce in luna iulie a atins un nou minim istoric, indicatorul de incredere macroeconomica calculat de CFA Romania a urcat in august, ca urmare a imbunatatirii anticipatiilor analistilor financiari. Pentru exercitiul din luna august 2012, valoarea indicatorului de incredere macroeconomica a fost de 24,8 puncte.

Sondaj CFA: Increderea in economia Romaniei, in crestere

Indicatorul CFA Romania de Incredere Macroeconomica cuantifica anticipatiile analistilor financiari cu privire la activitatea economica in Romania pentru un orizont de timp de un an.

Indicatorul de incredere macroeconomica are valori intre zero (lipsa increderii) si 100 de puncte (incredere deplina in economia romaneasca) si este calculat pe baza a sase intrebari cu privire la conditiile curente referitoare la mediul de afaceri si piata muncii, anticipatiile, pentru un orizont de timp de un an pentru mediul de afaceri, piata muncii, evolutia venitului personal la nivel de economie si evolutia averii personale.

Pe langa intrebarile necesare pentru calculul indicatorului de incredere macroeconomica, sondajul evalueaza si anticipatiile, tot pentru un orizont de timp de un an, pentru rata inflatiei, ratele de dobanda, cursul de schimb EUR/RON, indicele bursier BET, conditiile macroeconomice globale si pretul petrolului.

Sondajul este realizat in ultima saptamana a fiecarei luni, iar participantii sunt membrii ai CFA Romania.

CFA Romania este asociatia profesionistilor in investitii din Romania, in mare parte detinatori ai titlului Chartered Financial Analyst, calificare administrata de CFA Institute (SUA). CFA Romania este una dintre cele 136 de societati membre ale CFA Institute.

#economie romania, #incredere economie Romania, #indicator incredere macroeconomica , #Crestere economica