SUA se imprumuta cu o dobanda de 1,75% timp de 10 ani

Miercuri, 26 Septembrie 2012, ora 10:05
1094 citiri
SUA se imprumuta cu o dobanda de 1,75% timp de 10 ani

Secretarul american al Trezoreriei, Timothy Geithner este de parere ca restrictiile bugetare sunt nefaste pentru cresterea economica. Planurile de austeritate provoaca in Europa din ce in ce mai multe nemultumiri, iar politicienii americani nu au ajuns la un acord in privinta unor probleme de ordin bugetar si economic.

"Deficitele nu sunt viabile" pe termen lung, a recunoscut demnitarul american. Dar in prezent, a atras el atentia, vorbind indeosebi despre situatia din Statele Unite, "platim o dobanda de 1,75% cand ne imprumutam pe termen de zece ani".

"Daca vremurile erau diferite, daca dobanda era de 6 sau 7% si daca somajul se situa la 5%, punctul de echilibru ar fi fost altul", a adaugat Geithner, pledand inca o data pentru ca membrii Congresului sa se puna de acord in privinta unui plan de stabilizare a datoriei si reducerii progresive a deficitului bugetar, astfel incat sa nu puna in pericol relansarea economiei americane.

Fondul Monetar International (FMI) va cobori cu "cateva zecimi" de punct procentual previziunile sale de crestere economica mondiala, a declarat, joi, Hoe Ee Khor, directorul adjunct al Departamentului Asia si Pacific din cadrul Fondului.

FMI va revizui in scadere previziunile de crestere economica mondiala

#crestere economica, #relansare crestere economica, #reducere deficit bugetar, #restrictii bugetare crestere economica , #Crestere economica