Tariceanu tine la cota unica

Marti, 20 Mai 2008, ora 09:53
1269 citiri
Tariceanu tine la cota unica

Primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu considera ca masura cotei unice de impozitare trebuie sa ramana in vigoare si in viitor, pentru "o perioada lunga, lunga" de timp.

"Cota unica este o masura care va trebui sa ramana in Romania pentru o perioada lunga, lunga si as vrea sa vad cine va avea curajul sa umble la cota unica", a declarat premierul, luni seara, intr-o emisiune la TVR 1.

Reactia sa vine ca urmare a criticilor aduse de social-democrati introducerii cotei unice de impozitare.

"Nu as vrea sa intru intr-o polemica cu domnul Geoana (Mircea Geoana, presedintele PSD - n.r.). Cred ca si-a ales domeniul care ii este clar strain", a declarat Calin Popescu-Tariceanu.

Conducerea Partidului Social Democrat a prezentat, luni, raportul "1.200 de zile de haos in Romania - Putere ratata" intocmit de Departamentele PSD.

Crestere economica de peste 7% in 2008


Produsul Intern Brut va inregistra o crestere de peste 7% in 2008, in conditiile in care este anuntat un an agricol bun, a mai declarat premierul.

"In acest an, pe primul trimestru avem o crestere economica de 7,5%. Interesant de spus este ca PIB-ul pe primul trimestru al anului 2008 este cat tot PIB-ul Romaniei din 2000. (Cresterea economica - n.r.) va fi cu siguranta peste 7% . Daca avem si un an agricol bun, asa cum se prefigureaza, desigur ca lucrurile vor fi cu atat mai bune", a declarat Tariceanu.


Si viceguvernatorul BNR, Cristian Popa, a declarat luni ca estimarea initiala a Bancii Nationale a Romaniei privind cresterea economica din acest an - de 5,5-6% - ar putea fi considerata una conservatoare, dupa ce in primul trimestru al anului PIB-ul a avansat cu circa 7,5%.


Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, a anuntat in prima jumatate a acestei luni ca economia romaneasca a crescut cu 7,5%, in termeni reali, in primul trimestru al anului 2008.


Institutii financiare internationale precum BERD sau FMI au anticipat o incetinire a ritmului de crestere economica in cazul Romaniei. Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a estimat, intr-un raport publicat duminica, o temperare semnificativa a cresterii economice in Romania, la 5,1% in 2008, de la 6% in 2007.