Videanu, despre masurile anticriza: Trebuie o masura temporara luata destul de dur

Luni, 17 Mai 2010, ora 12:43
1153 citiri
Videanu, despre masurile anticriza: Trebuie o masura temporara luata destul de dur

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a declarat, luni, ca principiul stabilit de Guvern privind reducerea cheltuielilor bugetare este necesar si nu se mai poate schimba nimic, pentru ca este nevoie de o masura temporara luata destul de dur, pentru reluarea cresterii economice, informeaza Mediafax.

Intrebat daca se mai poate schimba ceva in privinta masurilor anuntate pana in prezent, Videanu a spus: "In principiu, foarte multe lucruri nu sunt de discutat. Solutiile sunt clare: ori reduci cheltuielile bugetare, ori maresti veniturile".

El a aratat ca, din punctul sau de vedere, pe principiul de reducere a cheltuielilor bugetare in detrimentul cresterii taxelor nu se mai poate schimba nimic.

"Este evident. Nu am face altceva decat sa amanam reluarea cresterii economice, care reprezinta singura solutie solida, cu 3-4 ani. Ce facem? Taiem continuu 3-4 ani din cheltuielile bugetare, incercand sa amanam reluarea cresterii economice? Trebuie o masura temporara luata destul de dur, astfel incat reluarea cresterii economice este cea care rezolva problema. Daca cresterea economica se reia in 6-7-8 luni, evident ca se creeaza premisele si unor cheltuieli bugetare mai mari", a explicat ministrul Economiei.

Pe de alta parte, ministrul Muncii, Mihai Seitan, a declarat, inaintea sedintei BPN al PDL, ca orice se poate schimba, intrebat daca Executivul a stabilit ca indemnizatia de crestere a copilului va fi diminuata cu 25%.

"O sa discutam dupa ce se stabilesc masurile. Analizam si vom da, in momentul in care stabilim, datele exacte", a spus Seitan despre problema reducerii indemnizatiei de crestere a copilului.

Intrebat cum comenteaza afirmatiile consilierului premierului, Andreea Paul, care anunta ca indemnizatia va fi redusa cu 25%, ministrul Muncii a raspuns ca aceasta poate spune orice si ca nu s-a luat o decizie, orice putandu-se schimba.

#reducere cheltuieli videanu masuri anticriza , #Crestere economica