Capital Economics: Economia Romaniei va scadea cu 0,5% in 2012

Miercuri, 07 Decembrie 2011, ora 14:18
1134 citiri
Capital Economics: Economia Romaniei va scadea cu 0,5% in 2012

Economia Romaniei va scadea in 2012 cu 0,5%, estimeaza analistii de la grupul britanic de cercetare Capital Economics, Romania numarandu-se printre cele mai vulnerabile tari din regiune la turbulentele financiare.

Contractia va pune stapanire pe economie daca si zona euro va intra pe minus, precizeaza analistii Capital Economics, informeaza The Money Channel.

Industria a fost principalul motor al revenirii Romaniei in acest an, dar recesiunea din vestul Europei va trage puternic in jos afacerile firmelor din acest sector. In plus, Romania nu se mai poate baza nici pe agricultura, domeniu care a ridicat economia pe final de an, subliniaza analistii britanici.

Totodata, principala ingrijorare este legata de faptul ca Romania este printre cele mai vulnerabile tari din regiune la turbulentele financiare.

Proiectul de buget aprobat de Guvern prevede pentru 2012 o crestere economica de 2,1%.

Totodata, Comisia Europeana a revizuit in scadere prognoza de crestere economica a Romaniei pentru 2012, la 2,1%, fata de estimarea din primavara, de 3,7%, potrivit prognozei de toamna, in timp ce FMI estimeaza o crestere intre 1,8-2,3%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#scadere economica Romania, #estimari economie Romania , #Criza economica romania